StoryEditorOCM
DubrovnikOgrade unutar zidina

Zakupci poslovnih prostora na Stradunu u očaju: ‘Bolje smo radili lani u ovo doba, a korona je bila na vrhuncu....‘ ZOD: ‘Strpite se, uskoro završavamo‘

Piše GB
22. svibnja 2023. - 14:02

Ograde postavljene duž Straduna zbog aseizmičke obnove ne prestaju izazivati negodovanje stanara i vlasnika butiga koji se žale da im promet pada jer je kupcima zbog barijera onemogućen pristup.

- Tri godine zbog korone nemamo nikakvih prihoda. I sad kad je grad pun i kad smo mogli nešto zaraditi, ne ide jer smo već pet mjeseci ograđeni. Nije toliko star najamnine koja je inače vrlo visoka, nego gubitka prihoda. Možete li zamisliti da smo lani, u godini korone bolje poslovali jer nije bilo skela?! - revoltirana je Paulina Peko Šalja, vlasnica iznajmljenog prostora na adresi Placa 22:

- Od Zavoda za obnovu Dubrovnika koji radi sanaciju svo ovo vrijeme nije nam stigao nikakav dopis, nikakva obavijest što se događa, već od radnika koji ovdje rade doznajemo što je posrijedi. Ugostitelji se bune ako im se jedan dan zatvori taraca, a što bismo mi rekli? Od siječnja smo ‘okovani‘, po vratima nam je jutros padala nekakva ljepljiva masa, ispred je sve puno prašine... - negoduje Peko i dodaje kako njezina i susjedne butige mjesecima pate:

- Kako to da se ovo nije moglo odraditi prije dolaska turista? Jutros je prevršilo svaku mjeru, zagradili s trakom pola Straduna da se ne može prolaziti. Nedopustivo je ovo na početku pune sezone, a mi nemamo prao ni na kakvu odštetu - poručuje naša sugovornica koja je, kaže, kontaktirala i ravnateljicu Zavoda za obnovu Dubrovnika Mihaelu Skurić.

Isto smo učinili i mi, a Skurić nam je potvrdila da će radovi na protupotresnoj obnovi potrajati do 1. lipnja:

- Danas je već počelo uklanjanje skela - dodala je ravnateljica ZOD-a koji na svojim web stranicama opširno piše o zahvatima unutar povijesne jezgre.

 

22. travanj 2024 03:21