StoryEditorOCM
DubrovnikIZLAGANJE 8.2. U 11 SATI|

ZADNJI KORAK PRED USVAJANJE Plan upravljanja upućen u javnu raspravu

Piše dv
1. veljače 2021. - 15:53

Zavod za obnovu Dubrovnika pokreće javnu raspravu Prijedloga Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika. Javna rasprava trajat će 30 dana, od 4. veljače do zaključno 6. ožujka 2021. godine, a javni uvid u Prijedlog plana moći će se izvršiti u navedenom razdoblju u prostoru Luže svakim danom od 9 do 19 sati te na mrežnim stranicama Zavoda za obnovu, Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija.

Javno izlaganje održat će se u ponedjeljak, 8. veljače u 11 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika uz primjenu svih važećih protuepidemijskih mjera kao i putem on-line sustava u koji se sudionici prethodno trebaju prijaviti putem e-maila javna.rasprava@zod.hr, i to na način da pošalju svoje podatke (ime, prezime i e-mail adresa). Prijave su moguće najkasnije do 9 sati na dan održavanja javnog izlaganja, a kako bi se sudionicima na vrijeme poslale pozivnice za online video poziv s uputama.

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe na Prijedlog plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika daju se na način da sudionici javne rasprave o predloženim rješenjima postavljaju pitanja tijekom javnog izlaganja na koja usmeno odgovaraju osobe koje vode izlaganje. Prijedlozi i primjedbe mogu se za vrijeme javnog izlaganja dati i u zapisnik. Također, mogu se u pisanom obliku dostaviti na adresu Zavoda za obnovu Dubrovnika ili e-mailom na adresu javna.rasprava@zod.hr od 4. veljače do zaključno 6. ožujka 2021. godine.

Nakon provođenja javne rasprave Plan upravljanja, kao plan nulte kategorije koji dosad za područje Dubrovnika nije postojao, uputit će se Gradskom vijeću na raspravu i donošenje, a nakon što ga predstavničko tijelo usvoji ovaj strateški dokument stupit će na snagu.

Plan upravljanja izrađen je ciljem stvaranja pretpostavki za upravljanje zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika kako bi se očuvala i unaprijedila svojstva izvanredne univerzalne vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a uz istodobno očuvanje i razvijanje suvremenog života Grada na održivim postavkama. Poslužit će kao prijeko potrebna podloga za sve daljnje planove, odluke i strateške dokumente kojima će se uređivati život na području povijesne jezgre.

Ugovor o izradi Plana upravljanja potpisan je krajem srpnja 2019. godine s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu koji je izrađivač plana, dok je naručitelj Zavod za obnovu Dubrovnika.

19. travanj 2024 23:36