StoryEditorOCM
DubrovnikVJEĆNIČKA PITANJA

Za dva tjedna javna nabava za Lapadsku obalu, gradit će se i cesta Tamarić i urediti ‘Bourbon‘

Piše PSD.
5. listopada 2020. - 12:51
Projekt uređenja Lapadske obale nitko više neće zastaviti - rekao je odgovarajući na pitanje Blaža Peza gradonačelnik Franković na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća. -. Za taj projekt nikada prije nije ishođena građevinska dozvola, a mi smo ih ishodili za sve faze rekonstrukcije Lapadske obale i istovremeno smo na Vladi osigurali da se financira iz državnog i europskog proračuna. Građane Dubrovnika Lapadska obala neće koštat niti kunu. Projektna dokumentacija je gotova i najdalje za dva tjedna ide javna nabava za Lapadsku obalu - rekao je Franković. Rekao je kako je sličan slučaj i cesta Tamarić, projekt koji bi riješilo pitanje prometa u Mokošici jer je to želja stanovnika Mokošice već 20 godina. - Malo ih zna da je za projekt bila izdata građevisnka dozvola a mi smo morali to sve opet raditi iz početka. Dokumentacija je gotova i očekujemo do kraja godine dozvolu koju ćemo kandidirati na europska sredstva - rekao je.
Projekt hidrantske mreže na Lokrumu je u završnoj fazi – rekao je gradonačelnik odgovarajući na vijećnička pitanja. Također rekao je kako se dovršava uknjižba u Ulici bana Jelačića, i projekt uređenja kako bi ulica postala sigurna za pješake te ka se već počelo s uklanjanjem nelegalno postavljenih taraca. Odbio je epitet 'zlatnih' za skaline napravljene u Mokošici kod Novoga Doma ističući kako su njihovu izgradnju tražili građani te da je njihova cijena bila visoka zbog strmog i nasutog terena.
Vijećnik Jadran Barač pitao je zašto je cijelu godinu gradska uprava iznosila informacije o vrijednosti investicije od Mosta do Pobrežja 32 milijuna kuna, no sad se vidi kako ta cesta ne košta toliko već više od 53 milijuna.
-Imali smo i rebalans krajem srpnja gdje se plan za tu investiciju povećao s 32 na 46 milijuna kuna temeljem neiskorištenih sredstava iz prethodne godine te ostvarenih ušteda od neiskorištenog kredita. Nekoliko dana kasnije, Grad sklapa dodatak ugovora u kojem se cijena radova povećava s 32 na 40 milijuna kuna zbog nepredviđenih radova. To povećanje radova nije bilo dovoljno pa je 12. kolovoza raspisan dodatni natječaj za zaštitu pokosa. O razlozima povećanja nije nas se obavijestilo, tek sad na ovoj sjednici – pitao je Barač. Gradonačelnik  je rekao kako je Barač zlonamjeran jer  se ovdje naknadnim radovima utvrdilo se da treba izvršiti sanaciju pokosa koji je naknadno vještačen  i potpisivan dodatak ugovora  a trebala se naknadno  raspisati i   javnu nabavu gdje je izabrana je tvrtka Terateh d.o.o. – rekao je Franković. 
16. travanj 2024 08:09