StoryEditorOCM
DubrovnikMi bi malo sunca ako može

Vremenska prognoza za novi tjedan nije ohrabrujuća, ali moglo bi se potkrasti i malo vedrine, evo kad

Piše DV
14. svibnja 2023. - 11:20

Za nama je kišni tjedan, a prognostičari najavljuju da je isti takav i ispred nas.

Državni hidrometeorološki zavod za danas najavljuje pretežno oblačno povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, ponegdje izraženijim. Mjestimice će biti obilne kiše, osobito na Jadranu i u područjima uz njega, uz umjereno do jako, ponegdje i olujno jugo u Dalmaciji i dnevnu temperaturu zraka na Jadranu između 17 i 20 °C.

Sutra bi trebalo biti nešto manje kiše, tek mjestimice pljuskovi i grmljavina, u prvom dijelu dana ponajprije u Dalmaciji i na krajnjem istoku i temperaturu od 13 do 18 Celzija na Jadranu.

image

Snažno jugo praćeno obilnom kišom


 

Božo Radić /Cropix

- Idućih će dana opet biti više oblaka i kiše, pritom osobito na kopnu i niža temperatura zraka. Obilna kiša past će u nedjelju i utorak, kada je i najveća vjerojatnost za grmljavinska nevremena. U Dalmaciji će puhati jako i olujno jugo, a na sjevernom Jadranu umjerena bura, s olujnim udarima u utorak.  Od srijede manje kiše, pa raste vjerojatnost za sunčana razdoblja i toplije vrijeme, posebice na Jadranu - prognozirala je za emisiju Vrijeme uoči HRT-ovog Dnevnika pripremila Tomislava Hojsak iz DHMZ-a.Prognoze govore kako će se nestabilno vrijeme zadržati na Jadranu. S jačim pljuskovima ponajprije bi se u utorak lokalno moglo nakupiti i više od 100 litara kiše po četvornome metru. U Dalmaciji će puhati jugo, umjereno do jako, u utorak i olujno.

25. travanj 2024 16:44