StoryEditorOCM
DubrovnikJAVNI PRIJEVOZ|

VOŽNJA UZ KONTROLORA Ovako ćete se od sutra voziti autobusima Libertasa!

Piše DV
26. travnja 2020. - 10:45
Libertas Dubrovnik, sukladno odluci Vlade, od ponedjeljka kreće s postupnom uspostavom prijevoza na gradskim i prigradskim linijama. Privremenim voznim redom u prvoj fazi popuštanja mjera radi sprječavanja zaraze korona virusom omogućit će se građanima dolazak i odlazak na posao javnim gradskim prijevozom, a u narednom razdoblju vozni red će se prilagođavati i mijenjati prema potrebama korisnika te će ovisit o razvoju epidemiološke situacije i naputcima nadležnih tijela - javljaju iz gradskog prijevoznika Libertasa.

Do 1. svibnja neće se obavljati naplata, no od 28. travnja za sve korisnike javnog gradskog prijevoza počinje prodaja mjesečnih karata za svibanj na šalterima Libertasa. Korisnici mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika, 5530 umirovljenika te 1320 korisnika ovog programa koji su članovi udruga i dalje će moći koristiti svoje pravo na povlaštenu pokaznu kartu. Također, Grad je osigurao dodatna sredstva kojima će se za 42 korisnika privremene pomoći - mjere Grada Dubrovnika za pomoć građanima pri prevladavanju krize, omogućit povlaštena pokazna karta.

S ciljem sprečavanja mogućnosti prijenosa zaraze korona virusa, a sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Libertas će obavljati redovitu sveobuhvatnu dezinfekciju i čišćenje vozila. Također, prilikom ulaska u svako vozilo obavljat će se dezifekcija ruka putnicima. Unutar vozila važno je održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra te se svim putnicima preporuča korištenje zaštitne maske. Radi zaštite kako vozača tako i putnika javnog gradskog prijevoza u svakom vozilu biti će i kontrolor ,a kako bi se osiguralo provođenje mjera.

Ovim putem mole se korisnici javnog gradskog prijevoza za što veće korištenje mogućnosti kupnje karata izvan vozila i što kraće zadržavanje u prostoru vozača.

Zdravstvenim djelatnicima i dalje je osiguran prijevoz, a uvodi se i dodatna dodatna noćna linija.

LINIJA BROJ 9

Opća bolnica Dubrovnik, sukladno smjernicama Nacionalnog stožera započinje s radom u punom opsegu 04.svibnja 2020. te će tog dana biti pokrenuta linija broj 9. Do pokretanja linije, prijevoz medicinskog i nemedicinskog osoblja zaposlenog u zdravstvenim ustanovama se obavlja kao i do sada posebnom linijom Mokošica-Opća bolnica.

POSEBNA NOĆNA LINIJA

Također, 27. travnja uvodi se posebna linija koja će prometovati na relaciji PILE-VOJNOVIĆ-POŠTA LAPAD-GRAWE-GRUŽ-KANTAFIG-MOKOŠICA. Polazak ove linije s Pila je u 22 sata.


U fotogaleriji pogledajte novi privremeni gradski i prigradski vozni red Libertasa.

RADNO VRIJEME
Kako bi se osigurao nesmetan proces izdavanja i produžavanja pokaznih karata za rad sa strankama otvaraju se sljedeći šalteri:
Šalter Pile: Pon-Pet
08:00-17:00
Šalter Grawe: Pon-Pet


08:00-17:00
Šalter Lapad: pon-pet
08:00-14:30
Šalter Mokošica: pon-pet
08:00-14:30


Radno vrijeme svih šaltera prvom i zadnjom subotom u mjesecu je od 08:00-14:00 sati.
25. travanj 2024 01:50