StoryEditorOCM
DubrovnikSPECIFIKACIJE OZNAKA ZA AUTOTAKSI VOZILA

Vozila moraju biti u bijeloj ili crnoj boji

Piše PSD.
10. kolovoza 2017. - 18:56

Grad Dubrovnik obavještava sve podnositelje zahtjeva koji su ostvarili pravo na dozvolu za autotaksi prijevoz da su izrađeni grafički uzorci sa specifikacijama izgleda vozila.

Nadležni Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more u završnoj je fazi izrade rješenja za 225 podnositelja zahtjeva koji su prema već objavljenoj listi redoslijeda prvenstva ostvarili pravo na dozvole. Oni će naime u razdoblju od primitka rješenja do izdavanja same dozvole biti dužni svoja vozila prilagoditi uvjetima propisanih člankom 24. Odluke o autotaksi prijevozu na području i s područja Grada Dubrovnika („Službeni glasnik Grada Dubrovnika“, broj: 10/16., 14/16., 16/16. i 8/17.).

Detaljne informacije o rokovima prilagodbe izgleda vozila bit će sadržane u rješenjima, a Grad Dubrovnik u međuvremenu poziva autotaksi prijevoznike da iskoriste razdoblje do primitka rješenja i pristupe pripremnim radnjama te započnu s postupkom prilagodbe izgleda svojih vozila sukladno specifikacijama koje su sastavni dio ove obavijesti.

Prema članku 24. Odluke, svako autotaksi vozilo mora na krovu imati oznaku „TAXI“ s brojem dozvole, dok na bočnim i stražnjim stranama vozila mora imati istaknuta obilježja autotaksi vozila Grada Dubrovnika, na način prikazan skicom, s istaknutim telefonskim brojem pozivnog centra kojemu autotaksi prijevoznik pripada. Vozila moraju biti u bijeloj ili crnoj boji.

20. travanj 2024 06:44