StoryEditorOCM
DubrovnikRUPA ISPOD CARINE |

FOTO: Vodovod mijenja se ventil star 60 godina, kažu da to nema veze ni sa čijom privatnom investicijom

Piše dv
27. siječnja 2021. - 11:59

Vodovod Dubrovnik u sklopu redovitih poslova održavanja izvodi radove na cjevovodu na Ulici dr. Ante Starčevića, na potezu kod Vila Palme i Carine. Zbog blizine zemljišta na kojem se planira izgradnja poslovno – stambene građevine, točnije pojasa između ulica dr. Ante Starčevića i Puta od Republike, mnogi su se zapitali imaju li ti radovi veze s pripremnim radnjama buduće gradnje privatnog investitora.


- Ne radi se ništa što predstavlja neku pripremu za bilo kakve investitore – ističe član uprave Vodovoda Dubrovnik Vicko Begović i nastavlja o razlozima radova dubrovačkog Vodovoda:
- Na glavnom magistralnom vodu imamo već duže vrijeme jedno oštećenje. Da bismo ga sanirali moramo ugraditi dodatne ventile na nekim cjevovodima. Taj posao će malo dulje trajati, neće se moći odraditi u jedan dan. Zbog toga radimo alternativne pravce kako bismo potrošačima koji su na toj cijevi osigurali nesmetanu vodoopskrbu dok budemo popravljali kvar. Kvar je popriličan i koristimo mrtvi dio sezone da to odradimo.


Pripreme za nesmetanu vodoopskrbu kućanstava su napravljene, a čekaju još rezervne dijelove koji se rade po narudžbi.
- Čim osiguramo sav materijal, a vremenske prilike budu odgovarajuće, krenut ćemo u radove sanacije oštećenja. Riječ je o cjevovodu starom 60 godina, a isto toliko godina nije mijenjan ventil. Pušta na sve strane, do sada smo ga krpili ali gubici su sve veći i to treba sanirati. Ne smijemo sebi dopustiti da uđemo u sezonu s takvim kvarom – poručuje Begović.

19. travanj 2024 10:10