StoryEditorOCM
DubrovnikUMJESTO PREDSJEDNIČKIH, DUBROVČANI SE 'UHVATILI' LOKALNIH IZBORA

VLAHUŠIĆ: Ja sam 2021. godine sigurni kandidat za gradonačelnika<br /> BARAČ:  SDP će imati svog kandidata, to ću biti ja

Piše kf; Foto: arhiva
13. prosinca 2019. - 15:40
- U zadnje vrijeme me svako malo netko zove od prijatelja i/ili novinara i pita je li istina da ću se ja kandidirati na sljedećim lokalnim izborima zajedno s Androm Vlahušićem i Jadranom Baračem i to tako da Andro bude kandidat za gradonačelnika, a nas dvoje zamjenici. Učestalost upita se povećala osobito zadnjih par dana. Moram reći da mi tako nešto NIKAD u životu nije palo na pamet, dakle ne da ne postoji praktična šansa za takvo nešto, nego ne postoji niti teoretska... - napisala je na svom facebook profilu odvjetnica Viktorija Knežević.

Kontaktirali smo je telefonom kako bi nam kazala odakle potječu takve kuloarske priče o kojima govori te zna li tko ih potiče i ima li uopće uporišta za ovakvu politiku shemu:
- Ja sam to čula prvi put prije pola godine i zaista to je postalo toliko često da sam naprosto morala reagirati. Ne znam kome to i čemu služi i zašto. Zaista ne vidim sebe uopće u politici. Imam svoj posao koji je vrlo intenzivan a imam gomilu svojih interesa najviše povezanih s tehnološkim dosezima. To su stvari koje mene fasciniraju jer pravo prelazi na novi level, ta umjetna inteligencija jako puno pomaže. Imam užasno puno interesa i ambicija ali politici tu nema mjesta. Oni koji me znaju, znaju da imam potrebu činiti stvari koje su za opće dobro ali u Hrvatskoj je sada takvo okruženje koje se tiče politike da je praktički nemoguće učiniti bilo što pozitivno – kazala je Viktorija Knežević.

Za komentar smo pitali, prema ovim gradskim pričama, kandidata za drugog Vlahušićevog zamjenika, inače aktualnog predsjednika dubrovačkog SDP-a Jadrana Barača.

- Ja sam to prvi put čuo jučer. Nekoga to valjda veseli, malo intrigira ljude. Nije mi jasno kako je došlo do spoja. Jer Viktorija nije imala veze s ikakvim političkim angažmanom s Androm Vlahušićem a ni sa mnom, a nisam ni ja. Sve skupa je to čudno, što reći – kazao je Barač a na pitanje hoće li biti jedan od kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima 2021 kaže:
- SDP će imati svog kandidata, to ću biti ja. Kad sam se kandidirao za predsjednika dubrovačkog SDP-a jedan od osnovnih ciljeva je bio da dubrovački SDP ima vlastitog kandidata za gradonačelnika. To je naprosto prirodni slijed da ja budem kandidat nakon što sam tri, četiri godine bio predsjednik dubrovačke organizacije, aktivan u Gradskom vijeću i bavio se svim unutarstranačkim i vanjskim aktivnostima – kazao je Barač i posebno naglasio kako 'Viktoriju iznimno cijeni jer je sposobna i inteligentna žena, vrsna pravnica i što god odlučila biti će uspješna'.

Kao vodećega u kuloarskoj priči spominje se nekadašnjeg gradonačelnika Andra Vlahušića. Nakon što je nahvalio Knežević i Barača kao mlade i sposobne ljude s kojima 'dijeli puno zajedničkih stavova prema politici u gradu, urbanom načinu života', kratko nam je kazao:

- To su naklapanja i glasine. Moram priznati da sam to prvi put vidio u novinama. Mi nismo imali nikakve razgovore o tome. Nisam ih vidio mjesecima. Ja imam svoj put a njima želim puno sreće u njihovom – kazao je Vlahušić i dodao:
- Ja sam 2021. godine sigurni kandidat za gradonačelnika. Treba znati prvi, drugi i treći put sam izabran od puka, bio bi izabran i četvrti put da nije bilo političkog progona. Tko će biti zamjenici, dogovorit ćemo se. Biti će to nezavisna lista i izlazim kao nezavisni kandidat.
19. travanj 2024 14:44