StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVNIK - NAŠ GRAD |

VLAHUŠIĆ Grad je u nikad težoj situaciji, a Frankovića pola vremena nema tu

Piše Bruno Lucić
11. ožujka 2021. - 11:57

U ime Platforme Dubrovnik - naš Grada kandidat za dubrovačkog gradonačelnika Andro Vlahušić i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Nataša Gabričević održali su na prvoj dionici novoizgrađene ceste prema Pobrežju konferenciju za medije.

Vlahušić je na početku podsjetio na svoj mandat, rekavši da je nacrtao cestu koja se može zvati 'Androva cesta' i da je nacrtao sam trotoar. Zadovoljan je samom cestom, ali ističe da je prometnica s betonskim zidom na prvoj dionici građane koštala 60 milijuna kuna umjesto 24 milijuna. Otkrio je kako bi izgradnja nove ceste stajala 10 milijuna, kao i rekonstrukcija stare ceste, a izvlaštenja 4 milijuna kuna, te je tako došao do brojke 24 milijuna kuna.

image
Tonći Plazibat/Cropix

- Ovako je ovo sad postalo letaonica za kamenja, a strelaona za automobile - kazao je Vlahušić, istaknuvši da je Dubrovčane cesta koštala više nego bojenje tunela. Ponovnio je kako se protivi tranzitnoj cesti koja bi prolazila kroz Dubrovnik, pozdravio je Mara Kristića koji se protivi trasi kroz Rijeku dubrovačku, a bivši se gradonačenik zauzima za to da tranzitna cesta ide preko Ivanice, umjesto kroz Grad Dubrovnik.

Predložio je da se na ulazu u Župu dubrovačku napravi istočni park-in sustav.

Prozvao je Vlahušić aktualnog gradonačelnica da pola radnog vremena provodi u Dubrovniku, a za to prima plaću:

- Grad je u nikad težoj situaciji, a Frankovića pola vremena nema tu - rekao je Vlahušić i zapitao se zašto je Franković u saboru, te ga pozvao da prestane štititi bliskog suradnika protiv kojeg je pokrenut kazneni postupak. Vlahušić je iznio tezu da Franković svojim utjecajem u Saboru svog bliskog suradnika štiti od kaznenog progona.

image
Tonći Plazibat/Cropix

Podsjetio je kako je prošla godina dana otkako je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju covida-19, te je rekao kako će mu prvi prijedlog kao gradonačelnika na sjednici Gradskog vijeća biti da se pozovu zdravstveni djelatnici iz Hrvatske, Europe i svijeta u Dubrovnik, da im se da posebna plaketa s potpisom gradonačenika u znak priznanja za sve dosad poduzeto. Podsjetio je i kako je upravo Dubrovnik kolijevka protuepidemioloških mjera, aludirajući na karantenu u Lazaretima.

Nataša Gabričević je istaknula kako budući Gradski kotar Pobrežje, mora imati svu potrebnu infrastrukturu, zelene zone i zone za rekreaciju, ali da novoizgrađena cesta mora imati urbanu opremu te odgovarajuće reklame. Rekla je kako naivnost i neiskustvo nekih političkih aktera dovodi do štete koju osjete građani.

Zapitala se kad će biti odrađeno zatvaranje Grabovice jer da bi se to odlagalište zatvorilo, treba višegodišnji monitoring. Gabričević je dodala kako se zatvaranjem Grabovice otvaraju mogućnosti za nove EU fondove.

- Kakvo je to saniranje kad se Grabovica proširuje? - zapitala se Gabričević.

image
Tonći Plazibat/Cropix

Upitan o kandidatima na listi, Vlahušić je rekao da će imena predstaviti u dogledno vrijeme, a potporu Vlahušiću i Gabričević na pressici je dala i predsjednica dubrovačkog HSLS-a Belka Elezović.

25. travanj 2024 13:52