StoryEditor
DubrovnikSKUPŠTINA ŽUPANIJSKE TZ

Vladimir Bakić: Predsezonu smo izgubili, koncentrirani smo na špicu!

Piše Lorita Vierda
12. ožujka 2020. - 13:00
Jubilarna, 25. Skupštini Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.Tonči Plazibat/HANZA MEDIA
- Izvjesno je da ništa nije izvjesno. Svi u turizmu smo u neizvjesnosti i iščekivanju. Danas slavimo 25 godina i nikad se nismo sreli s ovakvom situacijom a proživjeli smo svakakva teška vremena, ona najgora i ona nesklona turizmu pa ćemo upornom prilagodbom i ova. Nećemo proći bez posljedica, to je jasno, ostat će itekakvi ožiljci, a sad kad znamo da predsezone neće biti koncentrirani smo na glavni dio sezone. Oglašavanje je jednim dijelom zamrlo i napravit ćemo sve da gosti ipak počnu putovati u  glavnom dijelu sezone – poručio je direktor Vladimir Bakić na jubilarnoj, 25. Skupštini Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

image
Jubilarna, 25. Skupštini Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.
Tonči Plazibat/HANZA MEDIA


Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako se znamo nositi s izazovima pa ćemo i s koronavirusom. - Mi smo područje s izuzetnim turističkim potencijalom te imamo brojne projekte u turizmu poput Kupara, Plata i Belvederea. Takve investicije traju dugo i ne treba se lagati, nama je jedina budućnost u turizmu - zaključio je župan Dobroslavić dok je dubrovački gradonačelnik Mato Franković ponovio kako Grad Dubrovnik trenutno procjenjuje da će imati 30 milijuna kuna gubitaka zbog pandemije kroronavirusa.

image
Jubilarna, 25. Skupštini Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.
Tonči Plazibat/HANZA MEDIA


-Očekujem značajan pad, zasad gubitke procjenjujemo na 30, ali vrlo je izvjesno da ce oni biti bliži 50 milijuna kuna. Pomalo se otkazuju letovi i kruzeri, a počelo je polako i sa zatvaranje granica. Ne možemo zaustaviti sve što se događa, ali moramo biti odgovorni i zaustaviti troškove koliko je god moguće. Pozvali smo i sve gospodarstvenike da se odreknu nekih stvari za bolje svih kad se situacija jednom počne smirivati. Dubrovniku, kao nekim drugim gradovima, turizam nije opcija već se moramo se prilagoditi i minimizirati troškove da spriječimo financijski krah. U srpnju ćemo ponovno sagledati situaciju i znati kako dalje – poručio je Franković.
 
loading...

Izdvojeno

28. listopad 2020 01:14