StoryEditorOCM
DubrovnikPISMO STANOVNIKA ZABORAVLJENOG GRADSKOG NASELJA

VIŠE JE NEMAMO NEGO IMAMO! Stanovnici Pobrežja su vječito bez struje, krepavaju im uređaji, a pale se godinama ljuljaju...

Piše DV
13. studenog 2019. - 11:28
Problemi s napajanjem električnom energijom svakom je Dubrovčaninu nepoznanica, a s istim problemom obratili su nam se stanovnici Pobrežja. "Mi naime oduvijek - a svakako zadnjih 15 godina otkad tu i sam živim pa mogu iz prve ruke reći – imamo problema sa snabdijevanjem električnom energijom. Na znam zašto, navodno smo mi na nekom drugom energetskom dovodu za razliku od Mokošice i ostalih, međutim redovno ostajemo bez struje. Doslovno svaki šilok, malo vjetra ili kiše, ili kad zalampa neđe defora – mi smo bez struje. Samo je jutros struja nestajala – neđe od 6 ipo do sada – jedno 6 ili 7 puta.

Ne moram posebno naglašavati što to znači za električne i elektroničke naprave po kućanstvima, evo meni je prije 2 godine crkla televizija zbog problema sa strujom – i to mi je potvrđeno iz elektroservisa da je izgorjelo napajanje zbog strujnih udara koje često znamo imati u mreži – pa sam naravno od Elektrojuga dobio odbijenicu, odnosno izjavu da oni nisu odgovorni niti krivi za taj slučaj.  Valjda sam ja kriv što im je mreža takva. Falabogu. Poš’o sam i kupio televiziju.
 
Do sad smo više puta zvali Elektrojug i upućivali apele da se riješi ovaj problem, međutim bez uspjeha i bez uopće nekakvih naznaka da bi ovakvo stanje moglo biti riješeno.  Nebrojeno puta gledamo iz mraka kako lijepo svijetli Mokošica i kandelaberi uz Omblu.
 
U nedostatku drugih mogućnosti za prevladavanje ovog problema, jer u Elektrojugu očito ne mare za ovaj dio Grada – mala digresija, kada je bila legalizacija kuća, mi smo komunalne naknade plaćali po istoj cijeni kao i naši sugrađani s Ploča ili iz Lapada – znam da to nema direktne veze sa Elektrojugom, međutim smatramo se građanima drugog reda iz više razloga – od loše autobusne povezanosti, neredovitog odvoza smeća, pa eto, sve do neredovite opskrbe električnom energijom – obraćam se Vama kao zadnjoj instanci koja bi svojim djelovanjem mogla pomoći da se čuje naš glas i možda ubrza rješavanje ovog problema.  Ide advent, Sveti Nikola, Božić i Nova godina – neće nam biti prvi put da nam ne rendi pečenje ili kolač jerbo nemamo struje.", pišu nam s Pobrežja.

Dodaju i fotografije strujnih stupova u ulici Milakov do, za koje su nekoliko puta apelirali u Elektrojugu da palu učvrste, no bez uspjeha. Na upit Dubrovačkog vjesnika iz HEP-a još nismo dobili odgovor.
20. travanj 2024 12:02