StoryEditorOCM
DubrovnikU SLUČAJU ONEČIŠĆENJA MORA

VIDEO I FOTO Podijeljen kilometar plutajuće brane vrijedne preko milijun kuna!

Piše Dv
28. studenog 2019. - 15:25

U luci Gruž djelatnici zagrebačke tvrtke Luveti u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije održali su pokaznu vježbu korištenja plutajućih brana za sprječavanje i sanaciju onečišćenja mora naftnim i uljnim derivatima.

Brane su vrijedne preko milijun kuna, a u njihovoj nabavi sudjelovali su: Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Trpanj, Općina Orebić, ACI d.d., Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije, ŽLU Dubrovnik, ŽLU Korčula te Lučka uprava Dubrovnik.

Uoči vježbe održana je i konferencija za novinare na kojoj je uz Dubrovačko-neretvanskog župana Nikolu Dobroslavića o važnosti nove opreme govorio je županijski pročelnik Upravnog odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša, Miho Baće. Radi se naime o kilometar dugačkoj brani koja je podijeljena na devet komada koji se jednostavno mogu povezati u jednu cjelinu u slučaju onečišćenja većih razmjera.

Uz branu, ACI marinama Korčula i Dubrovnik, Lučkoj upravi Dubrovnik, Županijskoj lučkoj upravi Dubrovačko-neretvanske županije, Županijskim lučkim upravama Dubrovnik i Korčula te općinama Trpanj i Orebić podijeljeno je i devet kompresora te pripadajuće opreme.

24. travanj 2024 20:58