StoryEditorOCM
DubrovnikOVAKO ĆE IZGLEDATI|

VIDEO Azil za životinje korak pred realizacijom

Piše DV
6. svibnja 2021. - 11:04

Nakon što je Grad Dubrovnik odredio lokaciju azila za životinje provedene su sve potrebne procedure te je usvojenim Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika, u koji je uvrštena nova lokacija, omogućen završetak izrade projektne dokumentacije kao osnovni preduvjet za izgradnju azila za životinje, javljaju iz Grada.

S današnjim danom u potpunosti je završena izrada potrebne dokumentacije te slijedi izdavanje građevinske dozvole koja se očekuje kroz iduća dva mjeseca.

Kompleks budućeg gradskog azila za prihvat napuštenih pasa i mačaka s područja Dubrovnika smješten je na predjelu Grabovice, protezat će se na površini obuhvata od 12.000 metara kvadratnih i činit će jedan od najvećih takvih objekata u Europi.

Azil je u potpunosti projektiran prema referentnim pravilnicima i zakonima te prema smjernicama međunarodnih udruga za zaštitu životinja.

„Sigurni smo da ćemo upravo završetkom ovog projekta postaviti još jedan visoki standard u našem gradu i pokazati da znamo na adekvatan način skrbiti o napuštenim i nezbrinutim životinjama“, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Kompleks će raspolagati maksimalnim smještajnim kapacitetom za 352 psa te 91 mačku. Sastojat će se od središnje građevine s prostorima za osoblje, posjetitelje i zaposlenike, veterinarskom službom i ostalim servisnim prostorima te od zone paviljona s pripadajućim otvorenim prostorima za smještaj i rekreaciju životinja.

25. travanj 2024 10:27