StoryEditorOCM
DubrovnikISTEKAO UGOVOR

Hladan tuš iz Sanitata: Veliki udarac za sve koji moraju autom u poslovni centar, nema više parkiranja u Radeljevića, od sutra se snađite kako znate!

Piše Kristina Filičić/DV
29. studenog 2022. - 12:47

Poštovane sugrađanke i sugrađani, ovim putem vas obavještavamo da istekom Ugovora o zakupu s danom 30.11.2022. godine, više neće biti omogućeno parkiranje na prostoru ex. tvornice Radeljević, stigla je obavijest iz Sanitata. Tako od sutra više ne možete parkirati na parkingu koji je dosad bio u Sanitatovom zakupu, a na kojem je moglo parkirati 200-tinjak automobila.

image

Gotovo je s parkingom u kompleksu ex Radeljevića
 

Bozo Radić /Cropix

Dubrovačkom su ovu neveselu vijesti potvrdili iz Sanitata:

- Parking na području ex. Radeljevića istječe 30. studenog 2022. i neće se produljivati s obzirom da kompleks zgrade ide u rekonstrukciju – poručuju iz Sanitata Dubrovnik na temu mogućeg produljenja roka korištenja parkinga koji je posljednjih mjeseci ‘spašavao‘ brojne sugrađane koji rade u poslovnom centru Gruža, a ujutro su u potrazi za parking prostorom.

- Kapacitet parkinga u ex Radeljeviću nažalost nije moguće nadomjestiti jer se radi o 153 parkirna mjesta, no razmatramo opciju povećanja parkirnih mjesta u poslovnoj zoni ali u znatno manjem obimu – najavljuju iz Sanitata na upit o mogućoj alternativi za parking bez kojeg, očito je, ostaju i Sanitat i građani.

U Sanitatu smo se raspitali i što je s najavljivanom izgradnjom javne garaže iza centrale OTP banke koja bi sa planiranih 403 parkirnih mjesta itekako koristila:

- Po pitanju izgradnje garaže iza zgrade OTP banke, zahtjev za izdavanjem Građevinske dozvole za Garažno – poslovnu građevinu u poslovnom centru u Gružu predan je Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika 16. ožujka 2021. Glavni projekt za to učitan je na e-dozvole 21. travnja 2021. – izvijestili su iz Sanitata.

image

Adio parkingu u ex radeljeviću
 

Bozo Radic/Cropix

Ako je zahtjev za građevinsku dozvolu za buduću garažu predan u ožujku prošle godine i još čeka na izdavanje dozvole sugrađanima koji pokušavaju parkirati u gradskom poslovnom središtu pametnije će biti na posao javnim gradskim prijevozom.

Podsjetimo kako se promjenom vlasnika kompleksa bivše tvornice Radeljević, otvorio problem 153 parkirna mjesta na tom prostoru koje je tvrtka Sanitat sukladno ugovoru o zakupu s bivšim vlasnikom, tvrtkom B2 kapital, uredila i dala građanima na korištenje kao privremeno rješenje.

Budući da je još u kolovozu bivši vlasnik kompleksa nekadašnje tvornice ulja od Sanitata zatražio prekid ugovora o zakupu parkinga u roku od 30 dana, jer po ugovoru, svaka strana može ugovor prekinuti jednostrano, Sanitat je kontaktirao novog vlasnika dubrovačku tvrtku Azori, osnivača i jedinog vlasnika Lovorka Miloševića, donedavnog vlasnika trgovačkog lanca Pemo. Sanitat je iskazao interes za ostankom u prostoru, odnosno produljenju ugovora o zakupu s novim vlasnikom do 30. studenog sve dok on ne krene s predviđenim radovima na tom kompleksu.

Milošević je vlasnik i prostora bivše remize javnog prijevoznika Libertas tik uz kompleks Radeljević. Velik je to prostor Gruža od 24 tisuće kvadrata na kojem bi, prema idejnim planovima, trebao niknuti ‘Dubrovački Manhattan‘.

22. travanj 2024 17:26