StoryEditorOCM
DubrovnikPRIJENOS UŽIVO

Večernju molitvu iz katedrale Gospe Velike predvodi biskup Mate Uzinić

Piše DV
15. svibnja 2020. - 19:36


Na Međunarodni dan obitelji 15. svibnja tijekom večernje molitve, koja se i dalje svake večeri u 20 sati prenosi uživo putem interneta (live stream) iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku, molit će se posebno za obitelji koje u ovom vremenu pandemije koje živimo iznose veliki teret krize. Molitvu će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Evo biskupovog poziva:

Draga braćo i sestre, dragi prijatelji,
ovogodišnji Međunarodni dan obitelji - koji se svake godine održava 15. svibnja - poticaj nam je da večerašnju molitvu, kojom se naša biskupijska Crkva povezuje s vašim obiteljskim Crkvama, namijenimo posebno za naše obitelj.

Obitelji su u ovom vremenu zbog pandemije morale podnijeti najveći teret krize u zaštiti svojih članova, osobito starijih, ali i brigom za mlađe članove koji nisu mogli redovito ići u školu, a sada mnogima prijeti i ekonomska neizvjesnost. Osobito je bilo teško disfunkcionalnim obiteljima - njime je uvijek teško - pa ćemo večeras na njih osobito misliti. No istovremeno je ovo vrijeme pandemije bilo prilika kakva se u redovitim okolnostima rijetko pruža obiteljima za koje je vrijeme novac, a ta prilika je bila da članovi obitelji mogu cijeloga dana biti zajedno, da mogu zajedno pripremati obroke i blagovati, razgovarati, pričati priče, dijeliti sjećanja i uspomene, igrati igre, obrađivati svoje vrtove i to zna što još. I, i zajedno moliti, naravno. Jer za obitelj je molitva, ona zajednička, od velike važnosti. Ovo je razlog što, uz ono što redovito molimo kad je riječ o pandemiji i njezinom prestanku, večeras u našu molitvu želimo uključiti i zahvalnost za one milosti koje smo dobili ovom pandemijom. Vjerojatno će i svatko od nas ovome moći dodati nešto svoje, možda i nešto što se ne tiče obitelj, ako je uopće moguće nešto što se izravno ili neizravno ne tiče obitelji.

Molit ćemo slavna otajstva Gospine krunice, a naša molitva i večeras, u izravnom prijenosu, počinje u 20 sati u našoj katedrali Velike Gospe.
20. travanj 2024 09:02