StoryEditorOCM
DubrovnikJE LI NAM Franjo Pašalić sad ZADOVOLJAN ?

‘Vama Dubrovčanima nije za vjerovati! Kad sam došao iz Njemačke govorio sam kako bi bilo bolje da sam nogu slomio nego se vratio. Kad sam došao u Dubrovnik, onda sam rekao: bilo bi bolje da sam obje noge polomio‘

Piše Silvia Rudinović
4. svibnja 2022. - 19:48

Marina Frapa u Dubrovniku ipak će u konačnici dobiti 20 parkirališnih mjesta u neposrednoj blizini. O postignutom dogovoru s tvrtkom Laguna Trade i resornim ministarstvom izvijestio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković te najavio kako država pokreće izmjene granice koncesijskog područja.

image

Marina Frapa Dubrovnik dobiti će nove granice koncesijskog područja

Tonći Plazibat/cropix

Gradska uprava je uspjela pronaći mjesto s dovoljno parkirališnih mjesta što je  zadovoljavajuće rješenje za građane i koncesionara, izjavio je Franković. Međutim, to rješenje iziskuje formiranje nove granice koncesijskog područja te izmjene u Urbanističkom planu uređenja Gruški akvatorij koji je idućeg tjedna trebao biti na glasanju u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika radi dopuna koje se tiču putničkog terminala. Prijedlog je povučen s dnevnog reda radi dorade. Sve je, rekao je gradonačelnik, usuglašeno s ministarstvom.

Gradonačelnik Franković i Franjo Pašalić, predsjednik uprave tvrtke Laguna Trade u čijem je vlasništvu Marina Frapa, o otvorenim pitanjima ne razgovaraju izravno. Dogovor oko parkirališta postignut je preko ministarstva, kaže Pašalić.

image

Split, 251018.
U sklopu Dana hrvatskog turizma u Hvaru su dodijeljene nagrade najuspjesnijima u turizmu.
Na fotografiji: Nagrada za najbolju marinu pripala je marini Frapa, a preuzeo ju je Franjo Pasalic.
Foto: Jakov Prkic/CROPIX

Jakov Prkic/Cropix

- Budući vama Dubrovčanima nije za vjerovati, onda ne znam – odgovara na pitanje, je li zadovoljan rezultatom pregovora - Ovo što smo sad dogovorili predlagao sam još prije dvije godine. Sad se nešto uspjelo napraviti uz pomoć Vlade i to je u redu, zadovoljan sam. Samo, ne znam hoće li se ostvariti. Dok ne vidim na papiru, ništa ne vjerujem – komentira Pašalić.

Parkiralište nije jedini Frapin problem u Dubrovniku, jer još uvijek nemaju pristup niti mogu koristiti bazen B.

image

Marina Frapa Dubrovnik dobiti će nove granice koncesijskog područja

Tonći Plazibat/cropix

- Valjda ćemo i to riješiti. Benzinska crpka je bila napola unutar moje koncesije, sad smo to riješili na način da oni dobiju svoju lokaciju na moru, tako da sam i tu popustio. Sve je to dobro – kaže Franjo Pašalić i dodaje: „Kad sam došao iz Njemačke, u kakav sam kupus upao, govorio sam kako bi bilo bolje da sam nogu slomio nego se vratio. Kad sam počeo raditi u Dubrovniku, onda sam rekao: bilo bi bolje da sam obje noge polomio nego tu došao. Ljudi su nerazumni, ne mogu to shvatiti. Sve ovo što smo sad postigli predlagao sam prije dvije godine, jer je to jedino rješenje. Ne likujem, ali postoji netko tko zna što je more i što znači koncesija, a čini mi se da dolje nitko ništa ne zna“.

Ako ne bude rata, sezona će valjda biti dobra, kaže sugovornik. Za razliku od hotela i privatnog smještaja, marine nemaju rezervacije i teško je prognozirati razvoj sezone. Uz dubrovačku, Pašalić ima i Marinu Frapa u Rogoznici za koju kaže kako je puna plovila na godišnjem vezu.

- Dubrovnik nam je u minusu i da mi nije ove marine, Dubrovnik bih već davno zatvorio. Valjda je to bilo nekome u interesu, možda su mislili da ću prodati marinu budzašto. To je sve bila neka igra, ali nisu dorasli. Jači sam, i znanjem i novcem. Marinu ne prodajem – izjavio je Pašalić.

image

Marina Frapa Franje Pasalica u Dubrovniku

Bozo Radic/cropix

Kako koncesionar ističe na svojim stranicama, ovo je prva marina u Hrvatskoj koja nudi usluge pražnjenja tankova na svakom vezu i jedina u svijetu gdje su gatovi u potpunosti natkriveni i zaštićeni laganom konstrukcijom od pleksiglasa kako bi se nautičarima pružila zaštita od ljetnih vrućina i zimskih nepovoljnih vremenskih uvjeta. O estetici pleksiglasa, svjetala i ostalih ukrasa, u Dubrovniku se raspravlja i tri godine nakon otvaranja marine. Marina Frapa Dubrovnik s 220 vezova za jahte od 10 do 50 metara uzduž Lapadske obale i jednim vezom za plovilo do 100 metara, otvorena je 2019. godine.

24. travanj 2024 15:52