StoryEditorOCM
DubrovnikNOSITELJ LISTE HNS-a |

VALENTIN DUJMOVIĆ Pokrećemo obnovu starih, tradicijskih kamenih kuća, to će pomoći razvoju ruralnog turizma

Piše DV
3. srpnja 2020. - 14:19
Kandidati Hrvatske narodne stranke na listi broj 10 u desetoj izbornoj jedinici zaključili su predizbornu kampanju pozivom građanima da izađu na izbore i podrže svog čovjeka – Valentina Dujmovića, jedinog dubrovačkog nositelja liste.

Na konferenciji su kandidati još jednom istaknuli ključne smjernice programa kojemu je u fokusu borba za privlačenje projekata za jug Hrvatske te teme poput nedostatka kvalitetne strategije, planiranja i poticaja kojima bi se privukli investitori u proizvodnju, zelenu i IT industriju.

„Nemamo često lokalnog čovjeka kao nositelja liste i onoga tko prepoznaje stvarne probleme. Dubrovnik i Dalmacija su dugi niz prepušteni sami sebi i vrijeme je da u Zagreb ode čovjek koji razumije i zna što treba ljudima na jugu. Žao mi je da se i i u ovoj kampanji većina kandidata na listama bavila osobnim obračunima i politiziranjem, a ne onime što stvarno muči građane.“, rekao je Dujmović.

Svojim je dosadašnjim radom Dujmović je pokazao da zna i može odraditi projekte koji su od velike važnosti za lokalnu zajednicu. Neki od tih projekata su pročistač pitke vode u Dubrovniku te izgradnja kanalizacijskog sustava „Komarna – Neum – Mljetski kanal“, koji je inicirao kako bi se riješio problem sa septičkim jamama na stonskom području. Također, u tijeku je realizacija „Donje Neretve“, projekta kojim će zaustaviti daljnje zaslanjivanje tla ispiranjem slatkom vodom, što je ključno za održavanje poljoprivredne proizvodnje.

Najavio je i važan projekt obnove starih, tradicijskih kamenih kuća s ciljem očuvanja vrijedne baštine dalmatinskih kamenih kuća i osiguravanja novog zamaha zaleđu i razvoju drugačijeg oblika turizma, onakvoga kakav je u današnjim okolnostima i najtraženiji. Zbog toga će se zalagati za osiguravanje podrške države u omogućavanju rješavanja ključnih problema koje muče vlasnike takvih nekretnina, jer u takvoj vrsti obnove vlasnici kuća nailaze na brojne probleme koji se najčešće odnose na rješavanje imovinsko pravnih odnosa, strogih pravila konzervatora i mogućnosti financiranja cijelog projekta renoviranja.

„Dovest ćemo i provesti projekte koji su bitni za lokalnu zajednicu, a koje čekamo desetljećima. HNS je uvijek išao istim smjerom - naprijed. Uvijek smo birali građansku, tolerantnu i liberalnu opciju, a s našim partnerima smo radili isključivo na projektima za dobrobit svih građana Hrvatske. Takav je na primjer program subvencioniranja stambenih kredita koji je proveo ministar graditeljstva Predrag Štromar i kojim se izravno pomaže otplatu stambenog kredita pri kupnji stana ili kuće, odnosno kredita za izgradnju kuće u trajanju od pet godina. Upravo ta mjera je pomogla da više od 9410 obitelji ima osiguran krov nad glavom.“, ističe Dujmović.

Osvrnuvši se na kampanju, Dujmović je ocijenio:

„Važno je da građani Hrvatske razumiju da je važno izaći na izbore i birati svoga čovjeka, jer je u demokratskom društvu to jedini način na koji možemo utjecati na našu sredinu i dati doprinos da se stvari pomaknu prema naprijed. Hrvatska se voli radom, a moji kolege i ja ne bojimo se rada. Samo je potrebno inicijative i poduzetnosti i stvari se mogu promijeniti. Siguran sam da će građani to prepoznati jer – spremni smo na borbu za jug Hrvatske!“, zaključio je Dujmović.
25. travanj 2024 14:37