StoryEditorOCM
DubrovnikEU PROJEKT |

UZ POSEBNE EPIDEMIOLOŠKE MJERE Predstavljen projekt rekonstrukcije Lapadske obale, radovi najavljeni u prvoj polovici 2021.

Piše DV
7. rujna 2020. - 14:30
Gradska uprava predstavila je danas projekt „Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale, II, III i IV. faza izgradnje“. Predstavljanju je putem 'live streama' iz samoizolacije nazočio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Rekonstrukcija podrazumijeva izgradnju dvosmjerne ceste, novu obalu i šetnicu sa zelenilom i biciklističkom trakom, radi povećanja sigurnosti prometa i rasterećenja najfrekventnijih pravaca.

Potpisivanju ugovora o rekonstrukcijiizgradnje“ u svibnju je u Dubrovniku prisustvovao i premijer Andrej Plenković. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, 60 milijuna je iz sredstava Europske unije, a ostatak osigurava Ministarstvo prometa.

- Dugo smo htjeli rekonstruiranu Lapadsku obalu, ali sanjati nije dovoljno, trebalo je raditi. Tu su bile tri ključne stavke. Izrada projektne dokumentacije, ishođenje građevinske dozvole, te osiguranje financijskih sredstava. - rekao je Franković i dodao kako se nada da će proces javne nabave proći u redu, te da će projekt početi u prvoj polovici 2021. godine

U prilogu je Video s prezentacije.


20. travanj 2024 13:44