StoryEditor
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA DUBROVNIKA

Uređenje Šetnice Nika i Meda Pucića, adaptacija vrtića u Zatonu, skuter Crvenom križu...

Piše Grad Dubrovnik
15. studenog 2019. - 12:51
Početkom 2020. kreće uređenje Šetnice Nika i Meda Pucića


Grad Dubrovnik pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova na sveobuhvatnom uređenju i sanaciji Šetališta Nika i Meda Pucića. U sklopu zahvata planira se sanacija južnog podzida i uređenje partera, postavljanje novih rasvjetnih tijela javne rasvjete uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, uređenje kupališta te uklanjanje stare i postavljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme poput klupa.

Sigurnosna ograda će se postaviti na svim otvorenim južnim dijelovima šetnice u dužini od cca 750 metara. Nakon provedenog postupka javne nabave, odabira izvođača i sklapanja ugovora s radovima se planira započeti početkom iduće godine. Procijenjena vrijednost nabave je 3.500.000,00 kuna + PDV, a krajnji rok za dostavu ponude je 4. prosinca 2019. do 10 sati.


Šetnica će se na pojedinim dijelovima gdje je to moguće proširiti bez da se zadire u pomorsko dobro i u postojeća kupališta, koja će se u potpunosti sačuvati.


IDE PO PLANU

Radovi na vrtiću u Zatonu gotovi do kraja godine


Radovi na adaptaciji dječjeg vrtića Zaton napreduju sukladno utvrđenoj dinamici izvođenja i bit će završeni u ugovorenom roku, pred Božić ove godine. Radove adaptacije prema ugovoru potpisanom početkom listopada izvodi tvrtka Lapad graditelj d.o.o., a isti su vrijedni 960.901,17 kuna. U dječjem vrtiću u Zatonu Malom trenutačno su smještene dvije odgojno obrazovne skupine – jedna vrtićka i jedna jaslička.

Adaptacijom dijela prizemlja postojećeg objekta formira se prostor za još jednu odgojno obrazovnu skupinu s pripadajućim sanitarijama te se uređuje prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja. Zahvaljujući ovoj investiciji, broj djece u odgojnim skupinama uskladit će se s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe.

Do sada je u 2019. godini otvoreno 12 novih vrtićkih grupa, a nakon završetka ovih radova broj će se popeti za još jednu grupu.


DUBROVAČKI CRVENI KRIŽ

Grad će financirati nabavku skutera za potragu i spašavanje na moru

Na sastanku gradonačelnika Mata Frankovića s vodstvom Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, predsjednikom Vickom Mihaljevićem i ravnateljem Živkom Šimunovićem razgovaralo se o nabavci specijaliziranog plovila za traganje i spašavanje na moru. Potrebna sredstva u vidu donacije GDCK-u Dubrovnik osigurat će se u Proračunu za 2020. godinu, a Grad će poduprijet će i ustrojavanje buduće službe i osposobljavanje njenih pripadnika.

Skuter „Rescue Runner“ dužine je 3.6 metara i kapaciteta 375 kilograma, a može razviti brzinu do 38 milja. Dizajniran je za misije potrage i spašavanja te za rad u najizazovnijim uvjetima na moru, a pokrivao bi čitavo područje dubrovačkog akvatorija - od Lokruma do Elafita i Brsečina.

Nabavka skutera „Rescue Runner“ ključna je za pilot projekt ustrojavanja službe za spašavanje na moru, a koju prvi u Hrvatskoj razvija upravo Dubrovački Crveni križ.

GORNJA SELA

Novi izgled dječjih igrališta u Kliševu i Gromači

Završeni su radovi rekonstrukcije dječjih igrališta igrališta u Kliševu i na Gromači, zajedno vrijednih gotovo 600 tisuća kuna. U Kliševu je provedena zamjena dotrajalih sprava uz postavljanje novih igračaka: igre školice, njihalice, ljuljačke i tobogana. Postojeća zastarjela ograda, koja je predstavljala opasnost za najmlađe, zamijenjena je novom, a samo igralište novouređenom stazom povezalo se s postojećom cestom.

Nova ograda postavljena je i na susjedom boćalištu, gdje je izvedena i nova podloga. Na Gromači je također na igralištu ugrađena nova oprema: brod-tobogan, penjalice, ljuljačke, klackalice i vrtuljak, a ujedno su provedeni i hortikulturni radovi. Uz sve igračke i sprave na oba igrališta postavljena je nova zaštitna podloga.

Ovom investicijom Grada Dubrovnika stanovnici Kliševa i Gromače, od najmlađih do najstarijih, dobili su novouređeni sadržaj za kvalitetnije slobodno vrijeme.

TRI KATEGORIJE

Isplaćeni dodaci na mirovine za 1618 dubrovačkih umirovljenika

Putem nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grad Dubrovnik isplatio je dodatak na mirovine umirovljenicima čije se mirovine kreću od 1800 do 2500 kuna. Ukupno je isplaćeno 460.800,00 kuna, a pravo na dodatak na mirovine ostvarilo je 1618 dubrovačkih umirovljenika.

Podsjetimo, u okviru Mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika svim umirovljenicima koji prebivaju na području Grada Dubrovnika, a čija mirovina sa svim dodatcima iznosi od 1.800 do 2.500 kuna, dva puta godišnje ostvaruju 200, 300 odnosno 400 kuna.
loading...

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 22:50