
Dubrovčani i gosti na Stradunu će u Novu ‘uplesati‘ uz regionalnu zvijezdu Tonyja Cetinskog i svjetsku zvijezdu Zucchera. Spektakularan Doček na otvorenom košta 360 tisuća eura, što ga svrstava u najskuplje dubrovačke dočeke. Šezdeset tisuća eura za Tonyja pokrit će se iz gradskog proračuna, a 300 tisuća za Zucchera, kako je rečeno, u cijelosti pokrivaju sponzori. Koliko će novogodišnja zabava na Stradunu koštati posjetitelje? Sami će odabrati, hoće li samo uživati u glazbi uz odbrojavanje do Nove ili će s ekipom za neki od stolova bilo adventskih kućica ili pak barova koji su doslovno prvi red do bine.
- Mjesta još ima ali uvijek i ostavimo nešto za strance koji dođu tu večer – kaže Davorko Obuljen iz Gourmet & Lounge bara Cele na Stradunu. Klasične rezervacije stolova nema, više je baziraju po potrošnji, oko 100 eura po osobi. Na stolu, a imaju ih 40 na Stradunu, naći će se boce bilo alkoholnih pića ili vina, po želji.
- Od hladnih plata smo odustali jer proteklih godina je dosta hrane ostalo pa bi morali bacati i onda smo odlučili bez hrane u ponudi za Doček – kažu u Cele. Dosta im upita za stolove dolazi od domaćih gostiju izvan Dubrovnika, ‘ima dosta Zagrepčana‘.
U Stradoon baru ostala su tek dva stola, sve ostalo je rezervirano.
- Čak 60 do 70 posto rezervacija su domaći ljudi koji već treću godinu tu slave, koji su tu svaki koncert, tako da smo se brzo popunili – kažu u Stradoonu čiji je kapacitet na taraci 50 do 60 osoba. Interes je dosta manji nego lani, dodaju, kada je rezervacija i upita bilo svaki dan.
- Prošle godine je čitava regija bila tu. Sad imamo dva, tri stola stranaca, za jednim je ekipa Nijemaca, bili su prošle godine i ove se vraćaju. Ima nešto stranih gostiju. Rezervacija stola je od 400 do 550 eura, u cijenu je uključeno dvije boce žestokog pića ili ako će netko možda radije vino, hladna plata i boca Prosecca u ponoć. Za stolom može biti 4 do 6 osoba – kažu pa dodaju:
- Oni ljudi što su tu svaki dan i tu su svaki koncert, njima ne možemo nuditi paket, u njihovom slučaju će biti - što potroše to će i platiti. Mi gledamo naše tradicionalne goste, izlazimo im ususret.
Potrošnja po osobi otprilike je sto do 120 eura, ali, ističu, u samoj su špici događanja.
La Bodega sushi & burger bar gotovo je popunjen, ostao je tek stol, dva.
- Sve su lokalni ljudi, pri tom mislim iz Hrvatske. Imamo dosta upita iz Šibenika, Zadra, Zagreba, čak i Mostar ima jedan ili dva stola, znači Hrvatska i bliža regija. Ali Talijana, budući da je njihov pjevač, za sada nema. Čuli smo da je grad pun, da ima dosta Talijana po gradu, ali nas nisu kontaktirali – kažu u La Bodege.
Rezervacija stola u ovom baru je 500 eura za maksimalno šest ljudi, a u cijenu je uključeno:
- Dvije boce žestice sa sokovima, plata pršut, sir..., može se i kombinirati ako bi netko radije četiri butelje vina ili pjenušac umjesto vina, dogovorimo se. Stol je za 4 do 6 osoba, visoki su stolovi, stavit ćemo po dvije stolice po stolu da ne bude gužva a da se gosti opet mogu i odmoriti – kažu nam u ovom dubrovačkom baru:
- Potrošnja je ispod sto eura po osobi, a na Stradunu si ispred stagea, mislim da je to sasvim OK.
Na Stradunu je deset adventskih kućica koje također nude rezervaciju stolova, a svaka ih ima po četiri.
Na kućici Župaho već su sve stolice odavno rezervirane za novogodišnju noć. Bili su puni i za svaki koncert u sklopu festivala.
- Isključivo su domaća čeljad, ljudi koji s nama čekaju Novu već tri, četiri godine. Cijena stola je 250 eura, uključuje dvije boce s kojim god želite sokovima, nareže se velika hladna plata s našim kobasicama, suhomesnatim, batatom, priklama od bakalara, focacca... Ako će naručivat što resto, to se naplaćuje. Mislim da smo cijenom pristupačni i to je jedan od razloga zašto su svi naši stolovi bukirani ima već 20 dana - kaže Đurđica Kapor:
- Dosta smo praktični i jeftini. Boca alkohola 0,7 je od 15 do 20 eura. Znači da možemo bit dobri i na 250 eura, pa to su sve naši ljudi.
Iako poznata talijanska zvijezda nastupa na Stradunu, od stranaca nije imala upit za rezervaciju stola.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....