StoryEditorOCM
DubrovnikNEZADOVOLJSTVO RASTE |

UGOSTITELJI U POLAČAMA ZABRINUTI - Cesta uz obalu još nije asfaltirana, a sezona je pred vratima i dolaze nam prvi gosti

Piše DV
29. svibnja 2020. - 19:29
Radovi kod pristaništa katamarana Nona Ana u Polačama na Mljetu ne naziru se kraju te su mnogi ugostitelji s tog područja nezadovoljni trenutnim stanjem na terenu. Jedan od mljetskih ugostitelja, čiji su podaci poznati redakciji, za Dubrovački vjesnik rekao je kako su radovi započeli 15. studenog 2019. godine te su trebali biti gotovi do 1. svibnja ove godine međutim isti još uvijek nisu završeni što im stvara velike probleme.

image
Ugostitelji u Polačama zabrinuti su stanjem ceste
DV


-Ukoliko se ovakva situacija nastavi bit ćemo prisiljeni staviti ključ u bravu jer nećemo imati sredstava za platiti radnike i najam prostora. U težak položaj nas je stavila kriza koju je prouzročio koronavirus, a sada nam zabrinutost još više raste zbog neasfaltirane ceste i nedovršenih radova. Mogu razumjeti kako je ista iskopana radi izgradnje sustava odvodnje i vodoopskrbe međutim problem je što nije asfaltirana do predviđenog roka. Prvi gosti nam već polako dolaze i u najavi je još rezervacija, a ono što oni mogu vidjeti kada se iskrcaju nikako nam ne ide u prilog i djeluje izuzetno odbojno prema njima.

image
Ugostitelji u Polačama zabrinuti su stanjem ceste
DV


Cesta je prepuna opasnih rupa i građevinskog materijala te po njoj na nekim dijelovima nije ugodno ni voziti, a kamoli hodati te smatram kako ovakva situacija nikako ne priliči NP Mljet. S obzirom kako ni vremenske prilike nisu pretjerano dobre, strah me i pomisliti u kakvom bi se stanju cesta mogla naći ukoliko dođe do obilnijih oborina te smatram kako bi tek onda nastala još veća šteta. Kako vrijeme prolazi naša zabrinutost raste te vjerujem kako će se naš problem što prije riješiti- rekao nam je ugostitelj iz Polača.

image
Ugostitelji u Polačama zabrinuti su stanjem ceste
DV
20. travanj 2024 08:24