StoryEditorOCM
DubrovnikSVEČANO U LAZARETIMA

UDVOSTRUČEN IZNOS ZA STIPENDIJE Učenicima i studentima izdašnije potpore, gradonačelnik ih pozvao da se nakon škole vrate i pomognu Gradu

Piše AK
27. prosinca 2019. - 13:05
U Lazaretima je na prigodnoj svečanosti dodijeljeno 57 novih ugovora o stipendijama učenicima i studentima, uz još 93 aneksa o povećanju iznosa postojećih ugovora.

Iznos stipendija za učenike koji se školuju u Dubrovniku porast će sa 320 na 500 kuna, a za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika sa 640 na tisuću kuna.

Studenti koji svoje obrazovanje nastavljaju u Dubrovniku dobivat će 800 umjesto dosadašnjih 600 kuna, dok će se iznos stipendija za studente koji studiraju u drugim hrvatskim gradovima povećati sa 1.000 na 1.500 kuna.

Obrativši se okupljenim učenicima i studentima, dubrovački je gradonačelnik Mato Franković rekao kako je ukupni iznos stipendija povećan s 1 na 2 milijuna kuna te da bi bio sretan kada bi se svi stipendisti po završetku školovanja vratili u grad i pomogli njegovu daljnjem razvoju.

Inače, svi postojeći studenti će uz novu uplatu mjesečnog iznosa dobiti i zaostatke od početka školske godine, dok će novi stipendisti potpore dobiti odjednom te im je pročelnik Đuvo Brčić sugerirao da taj blagdanski dar pametno potroše.
19. travanj 2024 12:41