StoryEditorOCM
DubrovnikKREATIVNOST I ZABAVA |

UDRUGA "DART" - Projekt "Povijesni vrtovi dubrovačkog kraja" privukao veliki broj zainteresiranih

Piše DV
30. srpnja 2020. - 19:49
Programi art i eko radionica udruge DART na projektu "Povijesni vrtovi dubrovačkog kraja"  čiji je nositelj Hrvatska akademija znanosti i umjetnost odvijali su se tijekom srpnja na Lokrumu i u Arboretumu Trsteno. Sudjelovanju mladih akademskih slikarica iz Dubrovnika, Ivane Jovanović Trostmann, Petre Held Potočnjak, Josipe Vlašić Šare i Stefanie Hudspeth, pridružili su se brojni amateri i djeca školskog i predškolskog uzrasta.

Sutra, na završnom danu ovoljetnih aktivnosti gosp. Mato Goravica, vlasnik OPG Goravica govorit će o važnosti maslinarstva i preradi rogača za održivi razvoj ekonomije na otocima i priobalju. Edukacijske radionice osmislila je prof. Marija Šiljeg. Obrt "Artru Sebastian design" i obrt "Tours & art Dubrovnik" oba nositelji naslova tradicijskog obrta priredit će performans na temu
satira i vila, ljetni kostimirani nastup te niz izložbi na temu endemske gušterice, maslinjaka, Neptuna i nimfa, satira i vila, a sve pod zajedničkim nazivom "Obnovimo dubravu".

Unatoč epidemiološkim restrikcijama programe prate i posjetitelji Rezervata Lokrum i Arboretuma Trsteno uz veliku zainteresiranost uz uključivanje u radionice i brojna fotografiranja svakog eventa.
Podršci Turističke zajednice, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije priključili su se brojni sponzori i donatori.
19. travanj 2024 17:59