StoryEditorOCM
DubrovnikOČUVANJE OKOLIŠA

Učenici Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik na GLOBE smotri u Kninu

Piše PSD.
18. ožujka 2019. - 15:49
Dana 5. ožujka 2019. završila je međužupanijska GLOBE smotra Jug u Kninu. Po prvi put na smotri su sudjelovali i učenici Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik. Učenici Matea Zovkić, Matej Brbora i Mia Marić s mentoricama profesoricama Sanjom Ćulić i Karol Dežulović vratili su se iz Knina puni dojmova i spoznaja o važnosti sudjelovanja u GLOBE aktivnostima koje pridonose očuvanju okoliša i lokalno i globalno.

Upoznali su se s radom drugih škola koje svoja mjerenja prema GLOBE protokolima uspješno provode već niz godina te aktivno sudjeluju u raznim GLOBE kampanjama i projektima. To im je dalo potvrdu da ono što rade, rade ispravno, ali i poticaj da i dalje nastave s radom. Na smotri su predstavili godišnje rezultate svojih mjerenja na području atmosfere, tla, vode, biometrije i fenologije. Također su predstavili i projekt pod nazivom „Fizikalno-kemijski parametri morske vode unutar lučice Batala“.

Projekt određivanja kakvoće morske vode unutar lučice Batala rade u suradnji s voditeljicom Odjela za okoliš Zavoda za javno zdravstvo gđom Dolores Grilec, dipl. ing.kemije. Iako lučica Batala nije područje za kupanje i mjesto na kojem se lovi riba i vade školjke, i zbog toga nije opasna za ljudsko zdravlje, ipak je to područje koje treba zaštiti od nesavjesne ljudske aktivnosti..Istraživanje se nastavlja i dalje, a o njegovim rezultatima obavijestit će se i javnost.
25. travanj 2024 07:02