StoryEditorOCM
DubrovnikTRIDESETA OBLJETNICA|

FOTO/ U ŽUPSKOJ ULICI OTKRIVENA SPOMEN PLOČA MILANU MILIŠIĆU: Grad je izgubio pjesnika, ali ne i njegove stihove

Piše Bruno Lucić
5. listopada 2021. - 10:26
U sklopu programa Grada Dubrovnika za obilježavanje 30. obljetnice herojske obrane Grada u Župskoj ulici otkrivena je spomen-ploča Milanu MilišićuBožo Radić/cropix

U sklopu programa Grada Dubrovnika za obilježavanje 30. obljetnice herojske obrane Grada u Župskoj ulici otkrivena je spomen-ploča Milanu Milišiću. Naime, dubrovački pjesnik, književnik, novinar i prevoditelj živio je u kući na adresi Župska 5 kad je 5. listopada 1991., prije točno tri desetljeća, poginuo kao prva civilna žrtva tijekom napada na Dubrovnik.

Dogradonačelnica Jelka Tepšić kazala je kako je prije točno 30 godina barbarska granata prekinula život čovjeka koji nije volio rat, a rat je nažalost obilježio njegov život. Napomenula je kako su ostala Milišićeva djela.

image
U sklopu programa Grada Dubrovnika za obilježavanje 30. obljetnice herojske obrane Grada u Župskoj ulici otkrivena je spomen-ploča Milanu Milišiću
Božo Radić/cropix

- Grad je izgubio pjesnika, ali ne i njegove stihove, poručila je Tepšić. 

Milišićeva supruga Jelena Trpković zahvalila je svima te je postavljanje spomen-ploče ocijenila jako važnim. Zahvalila je prijateljima koji su pomogli da se dođe do ove spomen-ploče, spomenula je Andriju Seifrieda koji je cijelu stvar "pogurao", zahvale je uputila i Ivanu Viđenu, Hrvoju Ivankoviću, ansamblu Kazališta Marina Držića.

O pjesniku Milanu Milišiću pročitate i OVO. 

15. travanj 2024 12:41