StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANIJSKI STOŽER CZ |

U posljednja 24 sata imamo 22 nova slučaja zaraze, šest osoba je iz Dubrovnika

Piše DV
14. svibnja 2021. - 11:26
Dubrovnik, 090420. U novoizgradjenom studenskom domu gdje su smjesteni oboljeli od koronavirusa od jutros funkcionira i Covid-19 Drive in.Tonci Plazibat/Cropix

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom (devet utvrđeno brzim antigenskim testom). Riječ je o šest osoba iz Dubrovnika, četiri iz Opuzena, tri iz Slivnog, dvije iz Metkovića, Vele Luke i Župe dubrovačke te jednoj iz Blata, Orebića i Ploča.

Ukupno je zaraženo 15 osoba muškog spola i sedam osoba ženskog spola, a 17 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 49 osoba: 16 iz Dubrovnika, osam iz Vele Luke, četiri iz Blata, Korčule i Metkovića, dvije iz Kule Norinske, Ploča, Pojezerja i Župe dubrovačke te jedna iz Dubrovačkog primorja, Opuzena, Orebića, Slivnog kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađen je 271 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 582 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

16. travanj 2024 18:16