StoryEditorOCM
DubrovnikKAPITALNI PROJEKT |

U NAZOČNOSTI PREMIJERA PLENKOVIĆA Potpisan ugovor za rekonstrukciju i proširenje Lapadske obale, otvaranje se očekuje do 2023.

Piše Bruno Lucić
26. svibnja 2020. - 10:54
S potpisivanja ugovora za rekonstrukciju Lapadske obale u nazočnosti premijera Andreja PlenkovićaGrad Dubrovnik
U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i proširenje Lapadske obale potpisao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

image
U nazočnosti premijera Andreja Plenkovića potpisan je u utorak u Dubrovniku ugovor o rekonstrukciji Lapadske obale
Grad Dubrovnik


Trajanje projekta je 43 mjeseca, a do 2023. očekuje se otvaranje uređene Lapadske obale.

- Drago mi je da svjedočimo ovom činu koji se poklapa s našom politikom brojnih ulaganja. U tom kontekstu donijeli smo niz razvojnih projektata za Dubrovačko-neretvansku županiju. Ruralni razvoj u DNŽ ide naprijed! Izdvojio bih mjere koje smo poduzeli tijekom pandemije COVID-19, korisno je spomenuti da je od 4119 zahtjeva Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za potpore isplaćeno 90 milijuna kuna u DNŽ, premostili smo situaciju. Kroz našu politiku decentrilzacije želja nam je gradove i županije učiniti snažnijim i boljim akterima, poručio je Plenković.

image
Grad Dubrovnik


- Projekt rekonstrukcije i proširenje Lapadske obale jedan je mali segment jedne široke priče razvijanju jedne nove urbane sredine. Ovo je prvi veliki infrastrukturni projekt u samom centru grada u posljednjih 42 godine. Donijet će dvotračnu ceste, rasteretit će Babin kuk, omogućit će šetnicu, dodatan sadržaj građanima i posjetiteljima Grada Dubrovnika. Do danas je potpisom ovog ugovora povuečno 200 milijuna kuna. To je impresivna brojka u tri godine mandata. Namda se da će uskoro doći neki novi projekti iz EU-fondova. I danas je Dubrovnik veliko gradilište počevši od od vrtića, škola, kanalizacije, cesta... ništa nije stalo, kazao je Franković te se zahvalio predsjedniku i članove Vlade na podršci lokalnim samoupravama.

image
Grad Dubrovnik


Petric je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora. Vidjeli smo puno ljudi u štenji Lapadskom obalom, dodao je kako obala zaslužuje veliku rekonstrukciju, te da je riječ o vrijednom i kompleksnom projektu.

Ministar regionalngo razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić izrazio je nadu da će turistička sezona biti što uspješnija, da se sljedećom vraćamo u stanje koje je bilo prije pandemije. Pohvalio je Pavić korištenje EU-fondova te je naglasio kako se nada i novim, budućim projektima.

Butković je naveo kako rekonstrukcija i prošitenje Lapadske obale čini veliki projekt, veliki iskorak. Napomenuo je kako je u prometne projekte u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uloženo 6,7 milijardi kuna, 5 milijardi povučeno je iz EU-fondova.
19. travanj 2024 20:25