StoryEditorOCM
DubrovnikTRAŽI SE NASLJEDNIK ROMANE VLAŠIĆ U 'STOŽERU' NA PILAMA

U igri ostali Hrnić i Skvrce, Džubur nije dostavila dokumentaciju

17. siječnja 2020. - 10:07
Zaključen je natječaj za novog direktora/direktoricu Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Troje kandidata dostavilo je prijave za natječaj u roku, do 8. siječnja, a riječ je o Ani Hrnić, Aidi Džubur i Tonćiju Skvrci. U četvrtak ujutro sastalo se tročlano povjerenstvo ovoga natječaja u sastavu Stanko Ljubić, Katija Jerković, Tomo Dumančić, a bio je nazočan i predstavnik pravne službe Grada Dubrovnika.

Skvrce već bio direktor

Tonći Skvrce je za Dubrovački vjesnik samo potvrdio da se prijavio na natječaj, a o detaljima i planovima će kaže nam kada dozna je li s njegovom prijavom sve u redu. Tonći Skvrce već je tijekom dosadašnje karijere bio na čelu Turističke zajednice Grada Dubrovnika. - Bio sam direktor TZ-a u četverogodišnjem mandatu od 2004.- do 2008. godine. Mislim da sam taj posao korektno odradio i da sam tada napravio neke dobre i kvalitetne stvari u to vrijeme - kaže danas Skvrce, danas zaposlen u Vrtovima Sunca.

Aida Džubur također je potvrdila svoju prijavu na ovom natječaju. Ni ona ne želi ništa govoriti prije razgovora za taj posao za koji,kaže, ima potrebne kvalitete.

Džubur narječitija, Hrnić oprezna

- Imam puno iskustva u turizmu, radila sam u Generalturistu, ALH, a najdulje u Atlasu gdje sam 13 godina bila na rukovodećim mjestima, kao direktorica produkcije i direktorica podrške prodaje pa izvrsno poznajem emitivna tržišta Japana, Amerike i Europe. Smatram da svojim iskustvom i poznavanjem posla svakako mogu pridonijeti radu TZ - kaže Aida Džubur.
Prijava Ane Hrnić, zaposlenice Gulliver travela, na natječaj za direktora TZ Dubrovnika prva je dospjela u javnost, a naročito što se već dugo u kuloarima spominje kako je njezin izbor već gotova stvar. Ona za Dubrovački vjesnik nije željela komentirati natečaj, dodajući kako u ovom trenutku osim potvrde da se prijavila na natječaj prije odluke Turističkog vijeća ne može ništa ni reći. Ana Hrnić je kćer Gorana Hrnića, osnivača i danas direktora Gulliver travela, tvrtke koja je za prošlu godinu dobila "Zlatnu kunu HGK" kao najuspješnije srednje trgovačko poduzeće na temelju rezultata poslovanja u 2018. godini u Dubrovačko neretvanskoj županiji.
Neće, međutim, svi kandidati biti pozvani na razgovor idućeg tjedna pred Turističko vijeće doznajemo od Stanka Ljubića, člana Povjerenstva koje je otvorilo pristigle prijave. - Pozvat ćemo Tonća Skvrcu i Anu Hrnić, a Aida Džubur nije dostavila potpunu dokumentaciju na natječaj. Sama je navela kako će nedostajuće dokumente dostaviti naknadno, no ta pošiljka nije stigla - rekao je Ljubić. Izvjesno je da novih informacija o ovom izboru neće ni biti do sjednice Turističkog vijeća. Ni gradonačenik Mato Franković koji je po funkciji preuzeo dužnosti direktora Turističke zajednice Grada do izbora novog čelnog čovjeka, nije želio ništa komentirati.
Podsjetimo, kako je natječaj za čelno mjesto Turističke zajednice Grada Dubrovnika raspisan, nakon što je Romana Vlašić dala ostavku na mjesto direktorice. O novom direktoru ili direktorici odlučivat će Turističko vijeće.
20. travanj 2024 12:43