StoryEditor
DubrovnikGRAD PO MJERI |

U Gospinu polju počeli radovi na dvorani za borilačke sportove, za obnovu Doma na Kalamoti osigurano 400 tisuća kuna, HGSS-u novo terensko vozilo

Piše Grad Dubrovnik
26. veljače 2021. - 09:26
Terensko vozilo Toyota Hilux za dubrovački HGSS Grad je sufinancirao sa 100 tisuća kuna  Grad Dubrovnik

IZGRADNJA SPORTSKE INFRASTRUKTURE

Započeli radovi na budućoj dvorani za borilačke sportove

Započeli su radovi na uređenju i adaptaciji sportske dvorane za borilačke sportove u prostoru bivše „Stanice za tehnički prijem vozila“ u Gospinom polju, još jedne u nizu investicija Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu. Postojeća građevina površine 634 m2 preuredit će se na način da će u prizemlju biti prostor za trening, podijeljen na zone, te će se ujedno urediti preteći prostori – svlačionice i sanitarije.

image
Započeli su radovi na sportskoj dvorani za borilačke sportove u prostoru bivše Stanice za tehnički prijem vozila u Gospinom polju
Grad Dubrovnik

Na gornjem katu objekta smjestit će se uredi za sportske klubove koji do sada nisu imali svoje klupske prostorije. Radove adaptacije i cjelokupnog uređenja sportske dvorane izvodi tvrtka Capitalis d.o.o Cavtat, ukupna vrijednost radova iznosi 2.783.532,95 kuna s PDV-om, a planirani rok izvođenja radova uređenja je tri mjeseca.

Jugov dom

Grad Dubrovnik je nakon dugo godina krenuo s ulaganjem u sportsku infrastrukturu.

Obnovljen je nogometni teren u Gospinom polju, uređena judo dvorana u Mokošici, jedriličari su dobili nove prostore, hotel Stadion i Jugov dom temeljito se obnavljaju, energetski su obnovljene školske sportske dvorane.

KONTINUIRANO FINANCIRANJE GORSKE SLUŽBE SPAŠAVANJA

Grad osnažuje žurne službe – HGSS-u novo vozilo

Terensko vozilo Toyota Hilux prilagođeno nepristupačnim terenima novi je dodatak voznom parku dubrovačkog HGSS-a vrijedan 243.700 kuna, a sufinanciran je iz proračuna Grada Dubrovnika i to iznosom od 100 tisuća kuna. Novac osiguran u 2020. dio je kontinuiranih izdvajanja za neometano djelovanje gradskih HGSS-ovaca, a ključeve vozila uručio im je gradonačelnik Mato Franković.

image
Terensko vozilo Toyota Hilux za dubrovački HGSS Grad je sufinancirao sa 100 tisuća kuna


 
Grad Dubrovnik

Prepoznajući značaj HGSS-a unutar sustava zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika, od 2017. gradska uprava osigurava stalno financiranje ove žurne službe s ciljem njenog učinkovitog funkcioniranja i osnaživanja. U tom razdoblju za potrebe HGSS-a iz proračuna je izdvojeno ukupno 1.85 milijuna kuna, a u 2021. planiran je iznos od 500 tisuća kuna. Uz automobil, sredstva su utrošena za još jedno vozilo, održavanje vježbi i edukacija, osiguranja, održavanje voznog parka, objekta i infrastrukture te financiranje tekućih troškova. U narednom razdoblju planirat će se sredstva za adekvatan objekt za sjedište dubrovačke stanice.

UREĐENJE ELAFITA

Za obnovu Doma na Kalamoti Gradu 400 tisuća kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Gradu Dubrovniku odobrilo je sufinanciranje projekta „Adaptacija i sanacija - energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu'' u iznosu od 400 tisuća kuna, u sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini.

Projektom je predviđena adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade: toplinska izolacija vanjskih zidova grijanog dijela, toplinska izolacija krovne konstrukcije, izvedba slojeva plivajućeg poda i zamjena postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom.

image
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je sufinanciranje projekta „Adaptacija i sanacija - energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu''
Grad Dubrovnik

Osim toga, ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.481,88 kuna s PDV-om. Realizacijom ovoga projekta stanovnicima otoka osigurat će se polivalentan javno-društveni prostor za provedbu raznih društvenih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo.

Nastavak je to brojnih ulaganja u Elafite, kako bi se poboljšao i izjednačio položaj svih stanovnika Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, u posljednje tri godine na Kalamoti su pokrenuti i realizirani brojni projekti. Samo za zdravstvo za koje Grad nije nadležan ova je gradska uprava uložila čak 2,2 milijuna kuna, i to za financiranje turističke ambulante, liječničkog tima i Hitnog interventnog tima na Elafitima.

Jedan od ključnih projekata je i izgradnja jedinstvenog kanalizacijskog sustava koji bi bio zajednički za naselja Donje i Gornje Čelo, a za koji je ishodovana lokacijska dozvola. Povrh toga, kontinuirano se sufinancira brodska linija, a u 2020. izrađeno je stručno rješenje UPU Koločep.

14. travanj 2021 07:52