StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI |

U Gospinu polju počeli radovi na dvorani za borilačke sportove, za obnovu Doma na Kalamoti osigurano 400 tisuća kuna, HGSS-u novo terensko vozilo

Piše Grad Dubrovnik
26. veljače 2021. - 09:26

IZGRADNJA SPORTSKE INFRASTRUKTURE

Započeli radovi na budućoj dvorani za borilačke sportove

Započeli su radovi na uređenju i adaptaciji sportske dvorane za borilačke sportove u prostoru bivše „Stanice za tehnički prijem vozila“ u Gospinom polju, još jedne u nizu investicija Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu. Postojeća građevina površine 634 m2 preuredit će se na način da će u prizemlju biti prostor za trening, podijeljen na zone, te će se ujedno urediti preteći prostori – svlačionice i sanitarije.

image
Započeli su radovi na sportskoj dvorani za borilačke sportove u prostoru bivše Stanice za tehnički prijem vozila u Gospinom polju
Grad Dubrovnik

Na gornjem katu objekta smjestit će se uredi za sportske klubove koji do sada nisu imali svoje klupske prostorije. Radove adaptacije i cjelokupnog uređenja sportske dvorane izvodi tvrtka Capitalis d.o.o Cavtat, ukupna vrijednost radova iznosi 2.783.532,95 kuna s PDV-om, a planirani rok izvođenja radova uređenja je tri mjeseca.

Jugov dom

Grad Dubrovnik je nakon dugo godina krenuo s ulaganjem u sportsku infrastrukturu.

Obnovljen je nogometni teren u Gospinom polju, uređena judo dvorana u Mokošici, jedriličari su dobili nove prostore, hotel Stadion i Jugov dom temeljito se obnavljaju, energetski su obnovljene školske sportske dvorane.

KONTINUIRANO FINANCIRANJE GORSKE SLUŽBE SPAŠAVANJA

Grad osnažuje žurne službe – HGSS-u novo vozilo

Terensko vozilo Toyota Hilux prilagođeno nepristupačnim terenima novi je dodatak voznom parku dubrovačkog HGSS-a vrijedan 243.700 kuna, a sufinanciran je iz proračuna Grada Dubrovnika i to iznosom od 100 tisuća kuna. Novac osiguran u 2020. dio je kontinuiranih izdvajanja za neometano djelovanje gradskih HGSS-ovaca, a ključeve vozila uručio im je gradonačelnik Mato Franković.

image
Terensko vozilo Toyota Hilux za dubrovački HGSS Grad je sufinancirao sa 100 tisuća kuna


 
Grad Dubrovnik

Prepoznajući značaj HGSS-a unutar sustava zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika, od 2017. gradska uprava osigurava stalno financiranje ove žurne službe s ciljem njenog učinkovitog funkcioniranja i osnaživanja. U tom razdoblju za potrebe HGSS-a iz proračuna je izdvojeno ukupno 1.85 milijuna kuna, a u 2021. planiran je iznos od 500 tisuća kuna. Uz automobil, sredstva su utrošena za još jedno vozilo, održavanje vježbi i edukacija, osiguranja, održavanje voznog parka, objekta i infrastrukture te financiranje tekućih troškova. U narednom razdoblju planirat će se sredstva za adekvatan objekt za sjedište dubrovačke stanice.

UREĐENJE ELAFITA

Za obnovu Doma na Kalamoti Gradu 400 tisuća kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Gradu Dubrovniku odobrilo je sufinanciranje projekta „Adaptacija i sanacija - energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu'' u iznosu od 400 tisuća kuna, u sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini.

Projektom je predviđena adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade: toplinska izolacija vanjskih zidova grijanog dijela, toplinska izolacija krovne konstrukcije, izvedba slojeva plivajućeg poda i zamjena postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom.

image
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je sufinanciranje projekta „Adaptacija i sanacija - energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu''
Grad Dubrovnik

Osim toga, ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.481,88 kuna s PDV-om. Realizacijom ovoga projekta stanovnicima otoka osigurat će se polivalentan javno-društveni prostor za provedbu raznih društvenih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo.

Nastavak je to brojnih ulaganja u Elafite, kako bi se poboljšao i izjednačio položaj svih stanovnika Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, u posljednje tri godine na Kalamoti su pokrenuti i realizirani brojni projekti. Samo za zdravstvo za koje Grad nije nadležan ova je gradska uprava uložila čak 2,2 milijuna kuna, i to za financiranje turističke ambulante, liječničkog tima i Hitnog interventnog tima na Elafitima.

Jedan od ključnih projekata je i izgradnja jedinstvenog kanalizacijskog sustava koji bi bio zajednički za naselja Donje i Gornje Čelo, a za koji je ishodovana lokacijska dozvola. Povrh toga, kontinuirano se sufinancira brodska linija, a u 2020. izrađeno je stručno rješenje UPU Koločep.

22. travanj 2024 21:54