StoryEditorOCM
DubrovnikUOČI 29. RUJNA |

NAŠI SUGRAĐANI ŽIVE U SIGURNIJOJ ŽUPANIJI U Dubrovniku obilježen Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca svetog Mihovila

Piše DV
27. rujna 2021. - 11:50

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska svečano je danas obilježila Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca sv. Mihovila.

Proslava je počela polaganjem vijenaca ispred Spomen križa na groblju Boninovo i na grobovima poginulih pripadnika policije, te polaganjem vijenaca ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, gdje je okupljene pozdravio načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Zahvaljujući svim policajcima i policajkama na zauzimanju, te suradnicima za timskom radu, Pavličević je kazao:

- Svi koji rade na terenu znaju koliko je teško ostati sabran i profesionalan postupajući u raznim životnim sudbinama i situacijama, a još je teže doći doma i sve ono što se događalo taj dan staviti sa strane. Priznali to mi ili ne, to i dalje tinja u našoj podsvijesti. Mjerilo našeg rada su naši sugrađani. Vjerujem kako oni znaju da žive u jednom sigurnom okruženju, a to je rezultat našeg rada i postupanja - izjavio je načelnik Pavličević.

U prigodi Dana policije nazočnima su se obratili i gradonačelnik Mato Franković, te dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

- Da nije bilo tadašnjeg aranžmana Hrvatske policije, tko zna kako bi se pisala hrvatska povijest. Zato hvala svim onim braniteljima policajcima koji su dali svoje živote, kao i onima koji su ih bili spremni dati, za obranu krajnjeg juga Hrvatske i cijele domovine. Hrvatska policija u miru predstavlja ono što je važno za svaku destinaciju, a posebno za Grad Dubrovnik koji je jedna od najposjećenijih svjetskih destinacija - sigurnost. Sigurnost za građane i sigurnost za sve posjetitelje, a vjerujem da će tako biti u budućnosti i da ćemo se uvijek moći dičiti niskom stopom kriminaliteta – rekao je gradonačelnik Franković i uputio čestitke svim policajkama i policajcima povodom dana njihovog zaštitnika.

Dobroslavić e ovom prilikom rekao kako je uloga milicije u bivšem sistemu bila osjetno drugačija od policije koju danas imamo te kako su svi stanovnici županije zahvalni na tome da je hrvatska policija danas demokratska institucija čuvara javnog reda, mira i sigurnosti.

- Također, treba se prisjetiti ovom prilikom i kako je policija u početku 90-ih bila prva oružana obrambena snaga koja se suprotstavila velikosrpskoj agresiji, a kasnije je bila izvorište svih drugih postrojbi. Danas ova Policijska uprava bilježi značajne pozitivne rezultate svog predanog rada poput brojnih zapljena droga, osiguravanja granice, ali i činjenice da naši sugrađani osjećaju da žive u sigurnoj županiji, rekao je župan Dobroslavić te se ovom prilikom zahvalio i Ministarstvu unutarnjih poslova na čelu s potpredsjednikom Vlade Davorom Božinovićem na ustupljivanju policijskog helikoptera za potrebe cjelogodišnje Hitne helikopterske medicinske službe.

Načelnik PU DN Ivan Pavličević čestitao je svim policajkama i policajcima njihov dan napomenuvši kako su mjerilo kvalitete njihova rada naši sugrađani.

- Svi oni koji rade na terenu znaju koliko je teško ostati sabran i profesionalan postupajući u raznim životnim sudbinama i situacijama, a još je teže doći doma i sve ono što se događalo taj dan staviti sa strane. Priznali to mi ili ne, to i dalje tinja u našoj podsvijesti. Mjerilo našeg rada su naši sugrađani. Vjerujem kako oni znaju da žive u jednom sigurnom okruženju, a to je rezultat našeg rada i postupanja“, izjavio je Pavličević.

Javno pohvaljeno 19 policijskih službenika

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi povodom Dana policije, u kontroliranim uvjetima zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19, načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević javno je pohvalio 19 policijskih službenika koji su tijekom protekle godine u obavljanju svojih poslova i radnih zadataka posebno istaknuli zalaganjem i motiviranošću te profesionalnim odnosom prema svojim radnim obvezama, kolegama i strankama.

Uspješnost rada policije ogleda se u subjektivnom osjećaju sigurnosti naših sugrađana i gostiju. Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija već godinama slove kao jedan od najsigurnijih gradova i županija. To je rezultat svakodnevnog operativnog angažmana naših policijskih i državnih službenika, a posebice onih koji se u tome ističu svojim zalaganjem što je prepoznato od strane njihovih rukovoditelja.

Javno pohvaljeni policijski službenici i službenice ove su godine:

  • Mario Žigić iz Službe kriminalističke policije,
  • Luce Buholov, Damir Dahsulja i Ivan Kaleb iz Policijske postaje Dubrovnik,
  • Davor Čotić iz Policijske postaje Ston,
  • Danijel Solga i Niko Previšič iz Postaje granične policije Gruda,
  • Marin Gavranić i Ivica Dreno iz Policijske postaje Korčula,
  • Matko Kovačević iz Policijske postaje Lastovo,
  • Jure Gnječ i Matej Marević iz Policijske postaje Metković,
  • Ante Zmijarević iz Policijske postaje Ploče,
  • Ivan Juras iz Postaje pomorske policije Dubrovnik,
  • Darko Ćulić, Danijel Kulaš i Jozo Ujdur iz Postaje granične policije Metković,
  • Petar Volarević i Marko Batori iz Interventne jedinice policije.

Hrvatska policija svoj dan slavi uz blagdan Svetog Mihovila, zaštitnika policajaca, koji se obilježava 29. rujna. 

25. travanj 2024 03:25