StoryEditorOCM
DubrovnikPalača Sponza

Održana klapska večer ‘Sastala se stara klapa – za Gjiva’: u čast Davora Gjiva Gjivoja zapjevale su se pjesme koje su okupljale prijatelje

Piše dv
11. kolovoza 2022. - 23:56

U čast Davora Gjiva Gjivoja u palači Sponza u četvrtak održana je klapska večer. Događanje pod nazivom ‘Sastala se stara klapa – za Gjiva’ nastalo je po uzoru na pjesme koje su se pjevale u Davorovom đardinu, a koje su okupljale prijatelje koji su uživali u klapskoj pjesmi.

Gjivov brat, Srđan Gjivoje opisao je početke: -Za moj pedeseti rođendan Đivo me odlučio iznenaditi tako što je okupio prijatelje iz grada u Jerseyu i to je bilo toliko zgodno da je Niko Bulić rekao kako se to treba nastaviti. I tako smo od 1998. u Gjivovom đardinu družili na sličan način kao što smo to i večeras napravili-, rekao je Srđan Gjivoje.

Okupljenima se obratio i Niko Bulić: -Točno prije 50 godina ovdje u Sponzi održani su koncerti klape Maestral i Buca iza kojih je financijski i organizacijski stajao Atlas, a idejno Davor Gjivo Gjivoje i Pero Lujo. Sjetim se tih ranih sedamdesetih, novog duha i stila koji je vladao Atlasom, a kojeg je inaugurirao Đivo. Bilo je to vrijeme kada je bio ponos biti atlasovac. Sjetim se atlasovih plavih noći u gradu i u Zagrebu u kojima sam sudjelovao kao plesač Linđa. Sjećam se Điva i kao svog profesora na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu i onda na vrhuncu snage u svojim najboljim životnim i poslovnim godinama Đivo se odlučio za svoj nagli životni izazov. Otišao je u Ameriku dokazivati se u poslovnom svijetu u kojemu se priznaje samo uspjeh. Vremena su bila izazovna, ne uvijek laka ali Đivo se s njima nosio i uspijevao. Poslovno je uvijek tražio priliku da surađuje s gradom jer je za njim uvijek čeznuo. Odmah iza rata surađivali smo na promociji Hrvatske na američkom tržištu te je na njegovu inicijativu Grad Dubrovnik organizirao prezentaciju grada u New Yorku-, rekao je Niko Bulić.

29. rujan 2023 10:28