StoryEditor
DubrovnikLUKSUZNA ROBA NIJE ZAŽIVJELA NA PILAMA, EXCELSA NEKRETNINE OTKAZALE UGOVOR

Turski draguljari otišli, Dubrovčani navijaju za povratak drogerije

Piše Dube Marjanović Ladašić
31. listopada 2019. - 13:48
Ljetnikovac Pucić namjeravamo dati u zakup, te smo upravo otpočeli postupak natječaja za izbor novog zakupnika. S obzirom da je natječaj tek započeo, u ovom trenutku ne možemo reći kada će isti završiti te tko će biti novi zakupnik', odgovorio je direktor Excelsa nekretnina Anto Rusković, tvrtke koja je vlasnik ljetnikovca na pitanje hoće li, komu i kada iznajmiti atraktivne prostore ljetnikovca Pucić na Pilama koji su sada prazni. Iz palače su još u rujnu naglo iselili turski poduzetnici, mada se u kuloarima već dugo pričalo da imaju problema u poslovanju. Prodavali su skupocjeni nakit i brendiranu odjeću, što očekivano nije naišlo na bogzna kakav odaziv Dubrovčana, a manjak interesa, unatoč ekskluzivnoj adresi, bio je primjetan i kod stranih posjetitelja.

Dugo se šuškalo da su najmoprimci s Pila 'u minusima', u međuvemenu su zatvorili i draguljarnicu u Zračnoj luci Dubrovnik, a onda se dogodio raskid ugovora od vlasnika zgrade na Pilama, Excelsa nekretnina. Turski poduzetnici, odnosno društvo
Intermediator d.o.o. je 25. rujna 2019. godine iselilo iz ljetnikovca Pucić, potvrdio je nedavno Anto Rusković.

Ugovor o zakupu bio je prvotno sklopljen na rok od deset godina, do kraja 2027. Excelsa nekretnine su ga raskinule jer 'društvo Intermediator nije ispunjavalo svoje ugovorom o zakupu preuzete obveze'. 'Raskid ugovora o zakupu i iseljenje
društva Intermediator neće stvoriti problem za Excelsu', rekao je tada Rusković.

Prije turskih poduzetnika, u prizemlju ljetnikovca na frekventnim Pilama desetak je godina poslovao DM, poznati lanac drogerija. Dubrovčani, posebno oni iz povijesne jezgre, teško su preboljeli odlazak DM-a, na čije su mjesto uselili turski poduzetnici s nakitom, odjećom i restoranom.

Taj poslovni potez pokazao se kao promašaj jer su u zakupu bili nepune dvije godine, iako su ugovor zaključili na 10 godina. Kako kažu Dubrovčani, poglavito oni koji još žive u staroj gradskoj jezgri, ne bi imali ništa protiv da im se vrati DM, ali o tome će u konačnici, naravno, odlučiti tvrtka Excelsa nekretnine koja posluje u sastavu grupacije Lukšić.
loading...

Izdvojeno

05. srpanj 2020 09:25