StoryEditorOCM
DubrovnikNakon sjednice Gradskog vijeća

TUP ubrana četvrt: Ovo je povijesni trenutak jer iskreno vjerujemo da je Grad ovom kupovinom stvorio preduvjete za razvoj održivijeg Grada

Piše dv
28. ožujka 2022. - 21:48

"Kao inicijativa TUP - urbana četvrt želimo čestitati svim gradskim vijećnicima što su podržali kupovinu TUP d.d..

Ovo je uistinu povijesni trenutak, ali ne samo iz razloga što je Grad postao vlasnik vrijednih nekretnina, ili što je Grad  sačuvao posljedni primjer dubrovačke industrijske baštine druge polovice 20. stoljeća.

Ovo je povijesni trenutak jer iskreno vjerujemo da je Grad ovom kupovinom stvorio preduvjete za razvoj održivijeg Grada. 

Ovom kupovinom neće se riješiti svi problemi grada, ali imamo priliku riješiti jedan dio problema. 

Ovom kupovinom, i Grad i mi, prihvatili smo velika očekivanja naših sugrađana. To je u jednu ruku velika čast, ali to je i velika odgovornost i na nama je da opravdamo ovo ulaganje. 

Danas slavimo, jer ovo je uistinu razlog za slavlje. 

Sutra trebamo početi raditi, trebamo svima onima koji sumnjaju pokazati zašto je TUP bitan.

Iako će neki misliti da je sada sve riješeno, tek sada sve počinje, i nadamo se da ćemo zajedno, Grad, mi, građani Dubrovnika, u TUPu naći mjesto za nas i zajedno početi stvarati jednu dobru priču i pružiti nadu novim generacijama da je promjena moguća i da mi sami možemo biti arhitekti vlastite sudbine", stoji u priopćenju inicijative TUP urbana četvrt.

 

25. travanj 2024 08:25