StoryEditorOCM
DubrovnikNACIONALNI TIHI PROSVJED|

KAKO DOPRIJETI DO LEASING KUĆA Dubrovački prijevoznici zahtijevaju moratorije i bolje uvjete, inače će biti prisiljeni zatvoriti obrte

Piše Lorita Vierda
7. svibnja 2020. - 12:05
Udruga autobusera Ragusa bus pridružila se nacionalnom tihom prosvjedu "Pet do podne" s mosta preko Rijeke dubrovačke, preko Gruža, pa do Pila. Cilj ovog nacionalnog prosvjeda kojemu se u Dubrovniku pridružilo 50-ak autobusa, kombija i minibuseva je ukazati na nepovoljne uvjete rada i poslovanja uslijed pandemije, a najviše zbog nepovoljnih uvjeta leasing kuća. Organizator nacionalnog prosvjeda je Udruga Glas poduzetnika, koji navode kako je gro prijevoznika u nepovoljnom leasingu u velikom postotku vozila, zbog čega im je poslovanje, nerijetko i egzistencija, ugroženo.

Udruga Glas poduzetnika traži od leasing kuća posebno proučavanje svakog leasing zahtjeva, te izlaženje ususret onima kojima treba moratorij na dulji period, najviše do 18 mjeseci uz odobrenje maksimalne kamate od 1 posto u grace periodu bez dodatnih naknada. Druga opcija je slanje tisuća i tusuća ljudi na Zavod za zapošljavanje i zatvaranje poslovanja za minimalno trećinu tvrtki od preko 5 tisuća registriranih za navedene djelatnosti.

 
20. travanj 2024 11:19