StoryEditorOCM
DubrovnikTRADICIONALNA GESTA

Trinaestu godinu zaredom Dubrovačko-neretvanska županija donirala mandarine Vukovarsko-srijemskoj županiji

Piše dv
4. studenog 2022. - 20:53
Trinaestu godinu zaredom Dubrovačko-neretvanska županija donirala mandarine Vukovarsko-srijemskoj županijiEdubrovnik/

Dubrovačko-neretvanska županija uputila je kamion mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Župan Nikola Dobroslavić u Vukovaru je istaknuo kako je i ova gesta znak dobrog odnosa dviju županija.

‘S velikim smo zadovoljstvom ponovo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a posebno kada je riječ o ovoj tradiciji poklona mandarina. Na poklon smo donijeli deset tona mandarina kao  znak prijateljstva i partnerstva između dvije županije koja proistječe iz vremena Domovinskog rata kada smo dijelili sličnu sudbinu trpeći napade agresora. No, suradnja ne ostaje samo na gestama’, kazao je župan Dobroslavić i istaknuo kako razvojne agencije dviju županija rade na plasmanu proizvoda s područja Slavonije u našoj županiji.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić rekao je kako se ova donacija usmjerava na udruge i potrebite obitelji kojima bi se na taj način barem malo pomoglo u ove, posebno emotivne dane, kada se obilježavaju sjećanja na žrtvu Vukovara.

‘Zahvaljujem županu Dobroslaviću jer ni jedne godine nije mu bilo teško putovati do Vukovara i svake godine dođu ovdje te nam ispune srca, kao i srca svima kojima se donacija mandarina uručuje. Od srca im hvala i nadam se kako će ova tradicija trajati još dugo i da ćemo ju oplemeniti suradnjom i na drugim područjima’,  naglasio je župan Dekanić, dodavši kako će Vukovarsko-srijemska županija organizirati donaciju jabuka prema prijateljskoj županiji na jugu, u vrijeme božićnih blagdana.

Voditelj Caritasa Vukovarskog dekanata i župnik Župe sv. Josipa Radnika fra Slavko Milić zahvalio je na donaciji te je istaknuo kako će biti uručena obiteljima kojima je najpotrebnija pomoć, njih više od 140, koji su stalni korisnici Caritasa.

Mandarine su proslijeđene i gradskim društvima Crvenog križa s područja Vukovarsko-srijemske županije, Pučkoj kuhinji, socijalnim samoposlugama, humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama.

Uz župana Nikolu Dobroslavića, u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji bile su i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

19. travanj 2024 18:26