StoryEditorOCM

Tolerancija neplaćanja parkinga ima svoju cijenu. Iz Sanitata odgovorili dokle su stigli s prelaskom na eure

Piše Silvia Rudinović
10. siječnja 2023. - 15:03

Ni deveti dan siječnja u 2023. godini, prelaskom na eure, gradsko društvo Sanitat nije u potpunosti prilagodilo sustav naplate parkiranja na javnim površinama.

image

Parkiralište na Pilama

Tonci Plazibat/cropix/Tonci Plazibat/cropix

- Prilagodba sustava naplate na parkiralištu Robne kuće Srđ, kao i na dijelu uličnih aparata, još je u tijeku – odgovaraju iz Sanitata.

Naplata parkirališta oko povijesne jezgre je u funkciji, pa je tako i na najskupljem dubrovačkom parkingu, na Pilama.

image

Parkiralište na Pilama

Tonci Plazibat/cropix/Tonci Plazibat/cropix

I drugdje se parkirališne karte mogu platiti preko aplikacije ili SMS-a, a s obzirom da parkirališni aparati danima nisu bili u funkciji jer sustav nije bio prilagođen za plaćanje u eurima, iz Sanitata su u prvim danima stornirali sve kazne. U međuvremenu je više od polovice aparata proradila i više nema tolerancije neplaćanja parkinga zbog prelaska na euro, a takav potez ima svoju cijenu. Na pitanje, koliko su eura dosad izgubili zbog nenaplate parkiranja na javnim parkiralištima, iz Sanitata kažu kako će „točne podatke za financijsku usporedbu s prethodnim godinama imati po zaključenju mjeseca siječnja”.

image

Parkiralište na Pilama

Tonci Plazibat/cropix/Tonci Plazibat/cropix

Inače, u 2021., Sanitatovi su prihodi premašili 20 milijuna kuna. Zabilježeno je povećanje u odnosu na prethodnu godinu, ali daleko je to još od prihoda pretpandemijske 2019. godine kad su bili nadomak 30 milijuna kuna.

 

 

23. travanj 2024 09:27