StoryEditorOCM
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021.|

TKO PRIJETI DUBROVAČKIM MEDIJIMA? Đuro Capor: Andro Vlahušić je prijetio uredniku LTV-a tužbama ako emisija bude emitirana

Piše Lorita Vierda
5. svibnja 2021. - 12:24

-Oni koji opstruiraju demokratski proces, prijete i svojim političkim protivnicima i novinarima te ih pokušavaju ušutkati, uz povijest bolesti pravosudnih problema, ne smiju sudjelovati u političkom procesu niti se kandidirati za čelnog čovjeka grada ili županije. A mi imamo dva takva kandidata od kojih jedan misli da, ako može dobiti potvrdu o nekažnjavanju, da se nitko ne sjeća ničega- izjavio je jutros kandidat za gradonačelnika stranke Srđ je Grad Đuro Capor na tematskoj konferenciji za novinare nazvanoj 'Tko prijeti dubrovačkim medijima'.

Povod  je njegov nastup na TV sučeljavanju s Androm Vlahušićem nakon koje je Vlahušić, po završetku snimanja prijetio uredniku LTV-a tužbama ako emisija bude emitirana.

-Učinio je to pred svjedocima 28. travnja na dan dubrovačkog referenduma o Srđu, a danas sam doznao i da je ispunio najavu i uredniku je stigla odvjetnička prijetnja. Baš kao što je pozivao građane da taj dan ostanu doma i ne glasaju na referendumu, s istim poslom je i nastavio, iako uvijek optužuje druge da su nasilnici. - dodao je Capor.

Naveo je i još primjera u kojima lokalni šerifi upozoravaju novinare dubrovačkih medija kako će raditi svoj posao što osuđuje cijela Europa, te naveo kako je javno prokazivanje takvih koji to rade prvi korak u promjeni i prva reakcija na onemogućavanje medija u svom poslu.

Netransparentno financiranje medija i odnos prema građanima cilj su medijski kanal je i greška ove gradske uprave, dodaje Capor, jer pored dvadesetak osoba koje rade gradonačelnikov PR,  tu su još i zamjenice te pročelnici zbog čega bi morao odgovarati medijima odnosno svojim građanima.

- Puno je rupa kroz koje curi novac, najmanje što mogu napraviti je odgovarati na pitanja jer kao političari na takvim funkcijama moraju biti svjesni da su podložni analizi svega što imaju, rade i troše- zaključio je Capor.

20. travanj 2024 13:19