StoryEditorOCM
DubrovnikJEDNOGLASNA PODRŠKA

Tko je nova ravnateljica OŠ Marina Držića? "Sretna sam i iznimno zahvalna kolegama, roditeljima i cijelom Školskom odboru"

Piše Silvia Rudinović
29. travnja 2022. - 14:22

Veronika Šmanjak, prof. hrvatskog te talijanskog jezika i književnosti, novoizrabrana je ravnateljica Osnovne škole Marina Držića u Dubrovniku. Šmjanjak je dobila jednoglasnu podršku sedmeročlanog Školskog odbora.

- Tajnim su se glasovanjem još jučer izjasnili Radničko, Učiteljsko i Vijeće roditelja. Svi su oni dali povjerenje prof. hrvatskog i talijanskog jezika Veroniki Šmanjak za izbor i imenovanje na mjesto ravnateljice. Vanjski članovi Školskog odbora jutros su u ime osnivača, Grada Dubrovnika, prihvatili volju roditelja i kolektiva. Dakle, odluka je donesena jednoglasno. Riječ je o zaposlenici ove škole, mladoj i sposobnoj kandidatkinji – izjavila je Olga Muratti, predsjednica Školskog odbora OŠ Marina Držića.

Šmanjak će petogodišnji mandat preuzeti 1. rujna, a aktualna ravnateljica Zrinka Capor, nakon tri mandata na čelu ove dubrovačke škole, nije se javila na natječaj jer uskoro odlazi u mirovinu.

-Sretna sam i iznimno zahvalna kolegama, roditeljima i cijelom Školskom odboru na jednoglasnoj podršci. Nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. U OŠ Marina Držića predajem Hrvatski jezik i književnost od 2014. godine – kaže Veronika Šmanjek koja kao nastavnica  radi od 2008. godine.

Školski odbor ima sedam članova, jednog iz redova radnika, dva predstavnika učiteljskog i jedan roditeljskog vijeća te tri predstavnika osnivača, Grada Dubrovnika. Današnja odluka Školskog odbora stupit će na snagu za 15 dana, ukoliko ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs ne iskoristi zakonsku mogućnost uskrate suglasnosti na izbor i imenovanje odabrane kandidatkinje. Inače, na javni natječaj za ravnateljsko mjesto stigle su dvije prijave. Uvjeti su bili završen studij odgovarajuće vrste za rad na radnom mjestu učitelja ili stručnog suradnika u osnovnoj školi u kojoj se imenuje za ravnatelja te najmanje osam godina radnog iskustva u školskim ili drugim ustanovama u sustavu obrazovanja ili u tijelima državne uprave nadležnim za obrazovanje, od čega najmanje pet godina na odgojno-obrazovnim poslovima u školskim ustanovama.

19. travanj 2024 19:33