StoryEditorOCM
DubrovnikKONFERENCIJA DUBROVAČKOG HNS-A

TEVŠIĆ Župan samo razmišlja, promišlja, planira, analizira...

Piše PSD.
24. studenog 2016. - 14:56

Mario Tevšić, Vedran Kunica i Miho Obradović su ispred HNS-a reagirali na najavljene porezne reforme kako bi ukazali na negativne učinke na gospodarstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Obradović je kao član ceha ugostitelja rekao kako se zapravo ne radi o poreznoj reformi nego o izmjenama poreznih zakona. Napomenuo kako sve države oko Hrvatske imaju poreze u ugostiteljstvu ispod 13, a neke i ispod 10 posto.

- Ugostitelji su ogorčeni i protive se odlukama ministra Marića. Zašto su od povećanja pošteđeni hoteli i hotelski pansioni? To odgovara Lukšićima, Todorićima, a i znamo dobro odakle ministar Marić dolazi i koga on štiti, kazao se Obradović.

Kunica je kazao kako je Vlada dobila izbore na prijevaru jer je MOST obećavao kako će porezna stopa u ugostiteljstvu ostati stabilna, a HDZ je obećavao kako će smanjiti opća stopa PDV-a.

- Nisu napravili ni jedno ni drugo, nego sasvim suprotno! Drugi dio izborne prijevare je centralizacija. Dakle, na udaru se našao ne samo gospodarski sektor nego se slabe županije koje su ionako postale same sebi svrha. Događa se slabljenje gradova i županija te odljev novca u Zagreb. No, župana to očito ne brine dok god Županija isplaćuje plaće njemu i njegovim suradnicima. Što radi on i njegovi suradnici ostaje zagonetka, dodao je Kunica.

I Tevšić je također napao župana optuživši ga da tijekom 8 godina mandata ništa nije napravio.

- Župan je nedavno predstavio Reviziju prometnog rješenja Dubrovačko-neretvanske županije, ali to su rješenja koja nisu ostvariva. Vjerojatno je župan na sastanku s ministrom Dobrovićem osvijestio da nije ništa napravio ni za Županijski centar za gospodarenje otpadom jer on samo razmišlja, promišlja, razmatra, analizira i planira... Porezna reforma napravit će štetu našim ugostiteljima, poduzetnicima, proračunu Grada i Županije. Župan bi sada treba sazvati izvanrednu tematsku sjednicu i objaviti Deklaraciju o decentralizaciji fiskalnih sredstava i mi bi je podržali. Mislimo da jedan župan treba ostaviti iza sebe više nego što su slova na papiru, zaključio je Tevšić.

24. travanj 2024 06:51