StoryEditor
DubrovnikOGLASIO SE MINISTAR |

TEK ČETIRI DANA NAKON SMRTI OBAVIJESTILI OBITELJ Beroš zbog skandala u dubrovačkoj bolnici nazvao obitelj i ispričao se

Piše dv
16. siječnja 2021. - 14:01
- 2020. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A - Zagreb, 210820. Konferencija za medije Stozera civilne zastite Republike Hrvatske. Na fotografiji: Vili Beros.CROPIX

Osoblje dubrovačke bolnice propustilo je obavijestiti obitelj pokojnika o njegovoj smrti nakon što je preminuo u ponedjeljak. Članovi obitelji za to su doznali tek nakon četiri dana. O šokantnom slučaju koji se proteklog tjedna dogodio u dubrovačkoj bolnici za DNEVNIK hr. komentirao je ministar zdravstva Vili Beroš.
Rekao je kako će, uz unutarnji nadzor koji je već pokrenut, u dubrovačku bolnicu biti upućena i inspekcija Ministarstva zdravstva.

Snaha pokojnog muškarca potvrdila je da je ministar Beroš nazvao. "Ministar je zaista zvao. Svaka mu čast, njemu jedinom. Iz bolnice je zvao ravnatelj Bekić i to usred sprovoda. Imao je pravo nazvati u četvrtak, kad se sve dogodilo, a ne danas. Oni su za sve već tad znali, a tek danas zovu nakon što je priča objavljena. Ravnatelj je pozvao moju svekrvu da dođe u bolnicu i bude na povjerenstvu", kaže.Sigurna je da će ministar pročitati njezino pismo.
"Jasno mi je da nema vremena, ali sam sigurna da će ga pročitati u dogledno vrijeme. Zaista vjerujem da će napraviti sve što može da se ovo više nikada nikome ne dogodi. Ali ne vjerujem nikome u dubrovačkoj bolnici. O njemu sam i prije čula dobre stvari, a pismo sam naslovila Hvala vam na svemu, u nadi da će ga prije pročitati. Ovo nitko nije zaslužio, a pogotovo moj svekar", zaključuje.


Podsjetimo, da je preminuo obitelj pokojnika saznala je četiri dana nakon smrti u OB Dubrovnik. Službenog objašnjenja iz bolnice zasad nema, a ravnatelj Marijo Bekić pokrenuo je unutarnji nadzor, piše DNEVNIK hr.

Izdvojeno

07. ožujak 2021 04:59