StoryEditorOCM
DubrovnikDOBRI DUPIN PONOVO U GRUŽU

Svratio se malo odmorit, zabavit i potražit koju zraku sunca između oblaka 

Piše DV
Foto:Eko centar Zeleno Sunce-Eko Omblići/Facebook
20. svibnja 2019. - 22:41
Lijep prizor u kišovitom i vremenski prevrtljivom poslijepodnevu! Dupin se zabavlja u gruškom zaljevu, kako se to popularno danas reče, a ustvari se mota oko vezanih brodova uz samu rivu ispred Radeljevića. Dobrog dupina, o čemu je ovdje najvjerojatnije riječ, danas oko 17:30 sati uočili su članovi Eko centara Zeleno Sunce-Eko Omblići. 

Dobri dupin (lat. Tursiops truncatus) vrsta je dupina koja živi u našem moru, i najpoznatiji je i najomiljeniji morski sisavac, a i najrasprostranjenija vrsta dupina. Ove iznimno inteligentne i društvene životinje u odrasloj dobi dosežu između 2 i 4 metra dužine i težinu između 100 i 500 kilograma.

Podsjetimo kako ovo nije prvi put da je dupin u Gružu. Prošle godine u slično vrijeme također je viđen kako se veselo zabavlja te zasigurno postoji nešto što ga privlači u naše krajeve. Je li u pitanju odmor, potraga za ukusnim zalogajem ili pak potraga za ljubavi nije poznato, a mi mu svakako želimo da uživa do početka sezone, kada je za pretpostaviti da će mir potažiti daleko na pučini.  
25. travanj 2024 06:54