StoryEditor
DubrovnikULAGANJE U PREVENCIJU |

SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA Udruga Lukjernica sugrađanima dijelila rukotvorine, članice upozorile na nove izazove Covida - 19

Piše DV
10. listopada 2020. - 12:18
Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježen je jutros na StradunuBožo Radić/Cropix
Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja dubrovačka Udruga Lukjernica obilježila je jutros na Stradunu, dijeleći sugrađanima rukotvorine s prigodnim porukama s radionica dubrovačke Udruge za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprijeđenje duševnog zdravlja i kvalitete života.

Cilj je skrenuti pozornost na važnost mentalnog zdravlja u zajednici. Svjetska zdravstvena organizacija je 10. listopada proglasila Svjetskim danom mentalnog zdravlja kako bi se ukazalo na probleme mentalnog zdravlja i pružila prigoda osobama, organizacijama i institucijama koje se bave zaštitom mentalnog zdravlja da promoviraju rad i u suradnji sa zajednicom osiguraju adekvatnu zaštitu mentalog zdravlja.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana mentalnog zdravlja je investiranje u prevenciju, promociju i liječenje mentalnih poremećaja, još i više zbog aktualne pandemije koronavirusa.

- Pred nama su velike poteškoće i novi izazovi koje je donijela pandemija virusa Covid-19 te je sada više nego ikad potebno povećati ulaganje u mentalno zdravlje da bi omogućili efikasnije i humanije usluge svima potrebitima - kažu organizatori.

Izdvojeno

03. ožujak 2021 11:44