StoryEditorOCM
DubrovnikDOBAR INTERES |

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Završen upis u srpanjskom roku, a ukupno upisano 217 studenata, što je na razini prošle godine

Piše Dv
30. srpnja 2021. - 13:05

Završen je postupak upisa u I. godinu preddiplomskih studija za akademsku 2021./2022. godinu u I. (srpanjskom) roku na Sveučilište u Dubrovniku. Ukupno je upisano 217 studenata, što je na razini prošle, iznimno uspješne akademske godine, unatoč pandemiji koronavirusa.

Najveći je interes za stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, a dobro su popunjeni i studij Konzervacija - restauracija te Sestrinstvo. Nastavio se i tradicionalno dobar interes za upis na studij Mediji i kultura društva te na pomorske studije - studije Nautika i Brodostrojarstvo.

Unatoč izazovima koje je cjelokupnom sustavu visokog obrazovanja u Hrvatskoj i svijetu donijela pandemija koronavirusa, dobri upisni rezultati na prvom roku potvrda su uspješne protekle akademske godine i zalog nastavku takvog trenda. Otvaranje Studentskog doma novi je zamah razvoju Sveučilišta jer se rješavanjem pitanja smještaja i prehrane uvelike olakšalo studiranje u Dubrovniku. Prednosti studiranja upravo ovdje rad su u malim skupinama studenata, dobra opremljenost zgrada, izvrstan omjer studenata i nastavnika, a što potvrđuju brojni uspjesi poput uvrštavanja na svjetske ljestvice rangiranja sveučilišta RUR – Round University Ranking, QS World University Rankings i U-Multirank.“

Radujemo se i svim studentima koji će se upisati na Sveučilište u Dubrovniku u drugom (rujanskom) upisnom roku. Više informacija o drugom upisnom roku bit će objavljeno na sveučilišnoj web stranici na poveznici: https://www.unidu.hr/upisi/.

20. travanj 2024 10:27