StoryEditorOCM
DubrovnikSANITAT DUBROVNIK

SUTRA NA PODRUČJU LAPADA Počinje adulticidna dezinsekcija metodom hladnog zamagljivanja

Piše DV
11. kolovoza 2020. - 10:24
Gradsko komunalno poduzeće Sanitat Dubrovnik d.o.o. obavještava sugrađane da počinje provedbu adulticidne dezinsekcije metodom hladnog zamagljivanja (ULV).

Tako će se sutra, u srijedu 12 kolovoza od 01,00 sat po ponoći pa nadalje zamagljivanjem obuhvatiti područje Lapada. Konkretnije, zamagljivanjem će se obuhvatiti ulica Iva Vojnovića s naseljima Hladnica i Čokolino, područje Gospinog Polja i Gorice Sv. Vlaha te ulice Pera Čingrije, Dr. Anta Starčevića (uključujući i sve sporedne ulice koje pripadaju kotaru Montovjerna, a to su ulice Bana Josipa Jelačića, Kneza Branimira i Gabra Rajčevića.

Iz Sanitata skreću pažnju svim građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore. Također upozoravaju vozače na povećani oprez u prometu tijekom trajanja najavljene akcije.

Također, posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla. Iako to meteorolozi ne najavljuju, iz Sanitata upozoravaju kako će se u slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija odgoditi za sljedeći dan.
20. travanj 2024 09:34