StoryEditorOCM
DubrovnikBEZ ZAVLAČENJA

Sud u Dubrovniku dobio uputu tko od sutra neće moći u sudnicu bez COVID potvrde i koje su iznimke

Piše Silvia Rudinović
15. studenog 2021. - 17:29

Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja od 12. studenog odnosi se i na pravosudne dužnosnike, državne službenike i namještenike zaposlene na Općinskom sudu u Dubrovniku. Kako navodi glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku Vlaho Bošković, ovaj sud je dobio uputu Vrhovnog suda RH o načinu provedbe posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja.

- Smatramo da ova mjera neće utjecati na rad suda budući se sukladno odredbi čl. IX. Odluke ista ne odnosi na osobe čija je prisutnost nužna u zakonom propisanim postupcima pred pravosudnim tijelima, odnosno sukladno Uputi ne odnosi se na okrivljenike, stranke, punomoćnike stranaka, svjedoke, vještake i tumače - navodi Bošković.

image
Ilustracija










 
Vlado Kos/Cropix

EU digitalna COVID potvrda po ovom tumačenju neće moći biti sredstvo izgovora za izbjegavanje odazivanja na sudski poziv. Upitan o procijepljenosti pravosudnih dužnosnika i ostalih zaposlenika ovog suda, glasnogovornik je odgovorio kako o tome ne vode službenu evidenciju.

18. travanj 2024 20:23