StoryEditorOCM
DubrovnikHDZ U OBILASKU OTOKA

<strong>Franković se susreo sa stanovnicima Elafita</strong>

Piše PSD.
7. svibnja 2017. - 23:06

Saborski zastupnik, Mato Franković, ujedno HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika, kandidatkinje za zamjenice, Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, te kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić, posjetili su danas Elafite. U razgovoru sa stanovnicima Franković je kazao:"Želimo da otoci budu mjesto života. Naš program napravljen je prema smjernicama koje ste nam vi dali. Treba se uhvatiti u koštac sa problemima. Jedan smo od najbogatijih gradova, a nemamo rješenu osnovnu vodovodnu i kanalizacijsku infrastrukturu".

Nadodao je kako je potrebno vratiti mjesnu samoupravu, odnosno mjesne tajnike, na svaki otok jer ono predstavlja osnovu kvalitetnog života i sigurnost napretka. Sve stanovnike Elafitskih otoka muče jednaki problemi od loše brodske povezanosti, kanalizacije, potom primjerice; uređenje rive; postavljanje javnih WC-ova do nedostataka javnog prostora za okupljanje tj. mjesnih domova. "Pitanje otpada bit će nam jedan od prioriteta kada preuzmemo odgovornost za Grad. Treba prvenstveno poraditi na kvaliteti života. Kad budemo imali zadovoljno domaće stanovništvu bit će zadovoljni i turisti“, rekao je Franković te zaključio: "Smatramo da se pametnim gospodarenjem gradskog novca može mnogo toga ostvariti!".

Uz kandidate druženju sa stanovnicima Elafite nazočio je i predstavnik Elafita na listi HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika Zvonimir Koporčić.

20. travanj 2024 13:12