StoryEditorOCM
DubrovnikCRKVA SV. MIHAJLA

Stijepo Gleđ Markos održao humanitarni koncert "Dotakni me Isuse" povodom 65 godina rada Udruge Rina Mašera

Piše Dv
28. siječnja 2023. - 18:13

Poznati dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos održao je u crkvi sv. Mihajla humanitarni koncert "Dotakni me Isuse" povodom 65 godina rada Udruge Rina Mašera.

Sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznice usmjerit će se za izgradnju dormitorija za osobe s invaliditetom - intelektualnim poteškoćama.

Udruga Rina Mašera osnovana je 1957. godine na inicijativu prof. Rine Mašere. Tadašnji naš naziv je bio “Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Dubrovniku”. Od 1974. godine Udruga posjeduje kuću s prostranim vrtovima i staklenikom. Udruga redovno, svake godine sudjeluje u natječajima za programe i projekte koji su osnovni izvor financiranja djelatnosti udruge. Surađujemo s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, ustanovama socijalne skrbi, tijelima državne vlasti te s brojnim drugim udrugama za osobe s invaliditetom u RH u svrhu zaštite i promicanja prava osoba s intelektualnim teškoćama (OIT). Korisnici usluga su osobe s intelektualnim teškoćama s područja grada Dubrovnika, Općine Župa Dubrovačka, Općine Konavle i Općine Dubrovačko primorje.

25. travanj 2024 14:23