StoryEditor
Dubrovnik‘UPALILA SE LAMPICA‘ |

OČITOVAO SE HEP, ALI I POLICIJA Uzrok nestanku struje u istočnom dijelu grada i dijelu Župe dubrovačke građevinski radovi?!

Piše Dv
30. ožujka 2020. - 12:52
Božo Radić/HANZA MEDIA
Tijekom prijepodneva javili su nam se brojni sugrađani koji su se žalili na nestanak struje. Sugrađanin (podaci poznati redakciji) nam je pojasnio kako je zbog nestanka došlo jer je oštećena pala prilikom iskrcavanja šuta. Upozorava sugrađanin kako se na skretanju za Donji Brgat konstantno iskrcava šut, građevinski otpad već dulje vrijeme oštećuje palu što je tijekom današnjeg jutra kulminiralo pa je došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Dodao je kako su na teren izašli i policijski službenici. 

Pita se sugrađanin tko je dozvolio iskrcavanje građevinskog otpada na tom području, na čijem se zemljištu on iskrcava i zašto se on iskrcava baš na tom području?!  

Poslali smo upit Hrvatskoj elektroprivredi te dobili sljedeći odgovor:

- Danas u 9.42 sati došlo je do ispada trafostanice Srđ u Dubrovniku što je uzrokovalo prekid opskrbe električnom energijom istočnog dijela Grada Dubrovnika i dijela Župe dubrovačke. Ekipe Elektrojuga izašle su odmah na teren te su postupno do 12 sati uspjeli uključiti sve potrošače osim u naselju Brgat u Župi dubrovačkoj gdje još uvijek traju radovi na sanaciji kvara na dalekovodu i uspostavi napajanja, naveli su u odgovoru.

Iz PU dubrovačko-neretvanske pojasnili su kako su dobili dojavu da je zbog izvođenja građevinskih radova došlo do oštećenja dalekovoda i prekida opsrkbe električnom energijom. Policijski službenici zatekli su izvođača radova i predstavnike HEP-a koji su se međusobno dogovorili - izvođač radova nadoknadit će HEP-u učinjenu štetu tako da policija nije imala razlog za daljnje postupanje.  
05. svibanj 2021 23:24