StoryEditorOCM
DubrovnikJADRAN BARAČ

"Smatramo skandaloznim da gradonačelnik, i to nakon punog mandata, još uvijek ne razumije osnove instituta prava gradnje"

Piše DV
5. ožujka 2021. - 13:47

"Jučer smo vidjeli da gradonačelnik Franković ratuje ne samo s investitorima, već i sa službenim institucijama Republike Hrvatske, u ovom slučaju građevinskom inspekcijom. Smatramo skandaloznim da gradonačelnik, i to nakon punog mandata, još uvijek ne razumije osnove instituta prava gradnje", napisao je Jadran Barač, predsjednik dubrovačkog SDP-a, u priopćenju za javnost reagirajući na jučerašnju objavu gradonačelnika Mata Frankovića.

Gradonačelnik je na društvenim mrežama objavio kako je građevinska inspekcija utvrdila da je kućica izgrađena na pješačkoj stazi, javnom dobru, koja spaja ulice Dr. Ante Starčevića, Put od Republike i Vukovarsku, izgrađena potpuno legalno što je kod njega izazvalo konsternaciju.

"Kad već nije mijenjao prostorne planove u danim ovlaštenjima, pitamo se zašto gradonačelnik nije davnih dana nudio vlasnicima otkup zemljišta u cilju ostvarenja strateških interesa Grada Dubrovnika, a to su prometnice, parkinzi i uređene zelene površine.

Podsjetimo koje nekretnine je gradonačelnik Franković kupovao u svom mandatu:

- WC u starom gradu površine 91m2 po cijeni od 6 milijuna kuna ili 9200 eura po m2,

- poslovni prostor površine 67m2 za 10 milijuna kuna ili 20 000 eura po m2,

- Vila Čingrija za 17.5 milijuna kuna,

- kupnja dionica UTD Raguze ili upravljačka prava za dva ugostiteljska objekta po cijeni od 17 milijuna kuna.

Gradonačelniče, imali ste pune četiri godine za baviti se prostornim planiranjem i ulaganjem javnog novca u parcele korisne za dugoročni razvoj i zaštitu interesa Grada Dubrovnika. Od praznog populizma, kojim se sada bavite, nitko nema koristi", poručio mu je Jadran Barač.

23. travanj 2024 12:04