StoryEditorOCM
DubrovnikPOTRAGA NAKON POLA STOLJEĆA

Slučaj Nizozemca koji traži oca u Dubrovniku: javio nam se čitatelj koji tvrdi da sve zna o konobaru koji je radio u Bellevueu, dao nam je informacije koje bi mogle biti od presudne važnosti

Piše Dv
28. rujna 2022. - 15:34

Nakon što je u medijima objavljeno kako Nizozemac traži svog oca koji je radio u hotelu Bellevue kao konobar 1966. i 1967. gdje je upoznao Nizozemčevu majku, redakciji Dubrovačkog vjesnika javio se čitatelj iz susjedne Bosne i Hercegovine koji tvrdi da ima informacije o čovjeku kojega traži Nizozemac.

Kako nam je ispričao u telefonskom razgovoru, od poznanice koja je radila u hotelu Bellevue s čovjekom za kojeg Nizozemac tvrdi da se zove Gojko, saznao je što se događalo s konobarom iz Bellevuea do današnjeg dana. Sugovornik nam je otkrio kako je Gojko svojedobno bio markantan, zgodan muškarac, vrlo omiljenim među ženama.

Nakon Dubrovnika, gdje je, kako tvrdi naš sugovornik koji želi ostati anoniman, imao kuću, životni put je Gojka odveo u Crnu Goru, a potom u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Navodno, Gojko je danas muškarac od osamdesetak godina i ima svoju obitelj.

Sugovornik je, potaknut pričom kako će Nizozemac doći u Dubrovnik tražiti oca potkraj rujna, odlučio pomoći u potrazi te nakon više od 50 godina spojiti oca i sina.

19. travanj 2024 08:39